Hvordan du utformer et Staudebed

April 30

Flerårig grenser aksent verksted eller hagen. Gress, busker, små trær og blomster er noen typer planter som du kan inkludere i et Staudebed. Ved å planlegge en enkel design en komplementær fargeskjema, varierende blad teksturer og sjanglet blomst tider, kan du ta vakre Staudebed gjennom hele vekstsesongen. I tillegg er flerårig grenser en fin måte å redusere yard vedlikehold, og tiltrekke fugler og fordelaktige insekter.

Instruksjoner

•Velg et område på pynteborden. Opprette en seng 4 eller flere fot bred med buet kant å produsere mest naturlig utseende. Merk lyset hele dagen for å finne ut om nettstedet ditt er solfylte, skyggefulle eller en kombinasjon av sol og skygge. Det er stauder som kan trives i sol eller skygge, eller en blanding av to.

•Legg noen jord endringer nødvendig, som kompost eller gjødsel. Kontroller at jorden er løs og godt drenert ved å slå det med en spade, bryte fra hverandre noen klumper og fjerne store steiner og leire.

•Velg et fargevalg for grensen. Start med to eller tre forskjellige farger for å opprettholde full av gjentagelser og en naturlig følelse i sengen. Velg farger, for eksempel rødt og blått, eller lilla og gult. Se gjennom bøker, naboer hager eller på din lokale planteskole finne planter som har blomster i disse fargene.

•Velg planter som blomst til ulike tider av året. Når du kjøper ved en barnehage, er det fristende å kjøpe bare planter med vakre blomster. Men når disse plantene er ferdig med blomstringen, hagen vil ikke lenger være fargerike. Kjøpe planter med forskjøvet blomst tider, som tulipanløker for våren blomstrer, iriser for våren blomstrer, og coneflower eller tusenfryd for senere sommeren blomstrer, holde fargepaletten lignende.

•Velg planter som har kontrasterende blad farge og tekstur lagt interesse. Dissekert blader, slik som bregner, pen mot bred eller runde blader, som bladene av lilje planter. Variere høyden på plantene slik at lav vekst planter vises foran sengen, høyere busker og gress er i midten (eller tilbake, hvis grensen mot fronten av en struktur), og de høyeste plantene er mot baksiden av grensen. Trær og større busker ser attraktive mot midten, og litt forskjøvet. Husk å velge noen busker eller gress som låner vinteren interesse, for eksempel dogwoods, som har fargerike bark.

•Lay planter ut før du begynner å plante. Sette dem opp i sengen før de ser naturlig, og du liker ordningen. Sett noen lignende planter i klumper, hvor de kan vokse i naturen. Plante minst tre til fem planter hver ulike arter i hver ramme. Gjenta noen av beplantning gjennom grensen til å lage et mønster. Space planter fra hverandre minst 2 til 3 fot, gi dem rom til å fylle ut i løpet av tre år. Vær tålmodig.

Sørg for at din flerårig seng med forsiktighet det første året, for å sikre friske planter i fremtiden. Luke ofte slik at andre planter ikke ta opp verdifulle næringsstoffer fra jorda og invadere sengen. Nyt de nye plantene ofte; ikke la jorda tørke ut. Mulch rundt planter med flis å undertrykke ugress og holde jorda fuktig.