Hvordan du skjerpe skjærende verktøy

June 14

Hvordan du skjerpe skjærende verktøy

Ingenting er mer frustrerende enn å prøve å bruke en kniv på kjøkkenet eller på verkstedet som er for kjedelig å få jobben gjort effektivt. Heldigvis hvis du har noen enkle verktøy og vite hva å gjøre, kan du skjerpe kniven og gjøre det uten å kjøpe en annen.

Instruksjoner

•Rengjør kniv å kvitte seg med skitt eller rust caked på den. Hvis smuss og rust ikke komme lett med såpevann og lys skrubbing, bruke en stiv pensel til å fjerne gjenværende rester. Beskytt hendene og fingrene mens du gjør dette så de ikke blir kuttet.

•Velg en skarphet verktøy som passer dine oppskarping behov og ferdighetsnivå. En whetstone, også kjent som en skarphet stein, vil mest sannsynlig være det beste valget. Disse steinene er enkel å bruke og kommer i en rekke forskjellige karakterer. Whetstones kan brukes av nesten hvem som helst for å skjerpe skjærende verktøy, spesielt de som har liten eller ingen erfaring gjør dette. En fil kan brukes som et foreløpig oppskarping verktøy før du flytter på en finere korn, eller den kan brukes på skjærende verktøy som hagen sakser som har store bladene og ikke nødvendigvis må være knivskarpe eller ha en nøyaktig blad. Strøm slipemaskiner får jobben gjort raskt på omtrent alle typer blad, men bør bare brukes av profesjonelle eller enkeltpersoner med masse blad skarphet erfaring. Makt sander skaper mye av friksjon mellom oppskarping overflaten og kniven, og varmen fra den friksjonen kan permanent skade bladet hvis ikke du er forsiktig.

•Apply vann eller olje kniven eller skarphet implementere du bruker. Friksjon generert fra oppskarping årsaker varmen, som vann eller olje bidrar til å redusere. Hvis metallet av bladet blir for varmt, ta varmen temperament av den. Hvis du bruker en power sander, våt bladet minst noen få sekunder. Hvis du bruker en ubevegelig overflate for å skjerpe bladet som en whetstone, kan du strøk den i olje eller vann i stedet for kontinuerlig dipping bladet i den.

•Gå bladet langs tjenesten skarphet i lang, langsom, selv slag. Begynner med en grovere overflate og når bladet er glatt, gå til en overflate med en finere korn. Hvis du finner bladet har kallenavnet i den, jevne det ut med en fil før den går til en finere overflate. For hver 10 eller så slag til ytre, viktigste kanten av bladet, sette ett slag på mindre eller indre kanten av den.

•Hold bladet til lys og se å se om lyset reflekteres fra kanten. Holde skarphet bladet til refleksjon.

•Test hvor godt bladet skjærer. Hvis bladet gjør rent kutt, er så det skarpt nok. Men hvis det fanger eller gjør karabinerne, må fortsette skarphet det inntil det ikke.

Tips og advarsler

  • Lagre bladet i et rent, tørt sted når det ikke er i bruk for å unngå rust og skitt som kan matte bladet raskt.
  • Du må bruke mer enn ett verktøy. Som trenger mye arbeid må du begynner på et verktøy med en grovere korn og gradvis flytte sammen til én en finere korn.