Hvordan du skjerpe kniver med vann steiner

January 21

Du vil finne at oppskarping en kniv med vann stein er ganske enkelt, med ett unntak: du må ha en konsekvent kniv vinkel gjennom hele prosessen. De første gangene du skjerpe dine kniver, må du bruke en kniv guide til å holde kniv i samme vinkel for hvert strøk. Når du har fått noen erfaring og har utviklet en følelse for riktig vinkel, bør du skjerpe dine kniver Frihånd med gode resultater.

Instruksjoner

•Plasser våt vann steinen på sklisikkert underlag. Hvis du bruker kjøkkenbenken, sette et fuktig parabolen håndkle under steinen for å holde den stasjonære.

•Bruk en binderklemme eller ryggraden klemme på baksiden av kniven som en guide for å opprettholde en konsistent vinkel mens skarphet. Hvis du bruker kniven for kutting, skjerpe hver side i en vinkel mellom 5 og 10 grader. Hvis du bruker kniv for hakking, skjerpe den i en vinkel mellom 15 og 30 grader. Bruk 1-i-60 regelen for å utpønske vinkelen for kniven. Denne regelen sier at en bue av en enhet på en radius på 60 enheter er svært nær en 1-graders forskjell. For eksempel hvis din kniv er 1,5 inches bredt, bør du holde på baksiden av den bladet en fjerdedel av en tomme ovenfor steinen mens skarphet for å oppnå en 10-graders skråkant vinkel.

•Hold kniven vinkelrett på steinen. Starter på hælen på kniven og arbeider mot spissen, skyv bladet langs det som om du prøvde å skrelle et lag av stein. Fortsett på samme side i tre til fem minutter. Gjenta snu kniven.

•Bruk fingrene kontrollere for en "burr," en hevet lip av metall, langs kanten midt imot den har vært skarphet. Vær svært forsiktig. Unngå skade ved å bevege fingrene ned og bort fra kniven ikke langs kanten. Når du føler en burr begynner å danne, fortsette skarphet samme kant til burr har dannet langs hele lengden av bladet.

•Vri over kniven og skjerpe til en burr danner langs den andre siden. Snu kniven og prøve å fjerne graden av skarpgjøring med mindre press. Bruk bare 5 til 10 slag per side før snu kniven. Hvis du finner at du holde gjenskaper burr, bruker for mye press. Bytt til en finere grus stein hvis du har en. Fortsett til burr har forsvunnet.

Tips og advarsler

  • Hvis du foretrekker en litt mer "tann" langs kanten av kniven, ta råeste steinen du har og klappe den rett over kniveggen.
  • Lagre brikkene dine i en dekket beholder med vann når den ikke er i bruk. Hvis stein har tre base, sikre at de tre delen ikke berører vannet.
  • Vær klar over at en virkelig skarp kniv er helt forskjellig fra de kjedelige kniver i kjøkkenskuff. Ikke engang tenke på bruker finger press på kniven kanten, fordi kniven vil umiddelbart skjære gjennom deres kjød.