Hvordan du skjerpe en Ulu

June 21

Ulu kniven er et populært opprinnelig Alaskan kniv. Inuit bruk den for jakt, fiske, filetering og skinning. Ulu er tradisjonelt laget med en tre eller bein håndtak og blader av skjerpet stein. Trekantet blad av ulu er bredt og buede. Bladet er vinkelrett på håndtaket og koblet til det av en eller to aksler laget av det samme materialet som bladet. Ulu har i dag, en rustfritt stål blad og gjorde løvtre. Som alle kniver, ulu blir kjedelig med gjentatt bruk, og må være skjerpet.

Instruksjoner

•Sikker Ulu på en tabell med en klemme. Ulu bør ligge på den flate overflaten med kanten av bladet strekker seg utover siden av bordet. Håndtaket vil komme i veien, så den trenger å holdes nede fast også.

• Kjør knivsliper opp og ned lengden på bladet. Du kan bruke enten en whetstone eller en diamant-belagt stål som en spisser. Start forsiktig og holde tempoet før du blir vant til den vanskelig vinkelen kreves for skarphet festet bladet.

•Sharpen bladet ved å flytte knivsliper langs avstumpet kuttet. Ulu kniver er skjerpet i én retning langs blad når de produsert. Sørg for å følge denne retningen mens skarphet bladet. Flytte knivsliper langs blad til forsiden av bladet ser skinnende og er skarp å berøre.

•Start ulu på andre siden å skjerpe den andre kanten av bladet. Du må plassere den ned på en annen side av bordet og klemme kniven på plass før du starter igjen skjerpelsen.