Hvordan du skjerpe en meisel kanten kniv

March 28

En meisel kanten kniv har en side som er flatt og den andre siden, mens det kan starte flatt, har en skråkant risting ned til bunnen av kniv, opprette cutting edge hvor den møter bak på kniven.

Dette er forskjellig fra mange knivblad som har en skråkant eller taper på undersiden av begge ansikter av bladet. Skjerpe en meisel kanten kniv krever et annet sett av prosedyrer enn skarphet en standard, dobbel skråkant kniv.

Instruksjoner

•Prepare skarphet stein for bruk ved presoaking vann steiner eller ved å legge en dråpe eller to av honing olje for oljeskift steiner.

•Plasser steinen på et flatt og fast underlag som bordplaten eller arbeidsbenk.

•Lap, eller flat, flat ansiktet av bladet ved å legge det flate ansiktet på steinen og gni det i en figur åtte bevegelse. Sjekk regelmessig vise scratch mønsteret igjen av stein og fortsette lapping til bladet har en uniform ripe mønster over hele flat ansiktet.

•Plasser skråkant av kniv på skarphet stein. Det hilt, eller nederst på håndtaket, skal nesten berøre steinen og punktet bør være overhengende steinen på den andre siden.

•Grasp håndtaket med en hånd og bruke den til å presse bladet over skarphet stein, trekke over steinen på samme tid. Som den buede delen av kniveggen tilnærminger steinen, vri kniven frem for å opprettholde kontakten mellom skråkant og kniv. Ideelt vil du ha trukket bladet helt over skarphet stein på omtrent samme tid som du skyver det til den motsatte enden av stein. Dette sikrer at hver del av den blade får skjerpet samme.

•Continue skarphet bladet på denne måten for 15 til 20 slag. Snu bladet og gjøre en rask pass eller to med den flate siden å fjerne noen grader skapt langs kniveggen forårsaket av skarphet for den skrådde kanten. Sjekk skarpheten på bladet ved å klippe et stykke papir. Hvis det oppstår problemer, enten fortsette skarphet eller flytte til en finere grus stein.

Tips og advarsler

  • Starte med en grov grus stein duller kniver, og deretter videre til et medium, fin og super fin stein.
  • Kniver som trenger litt berøre kan starte med en middels eller aften fin stein.