Hvordan du kontrollerer Whiteflies på tomatplanter

January 18

Hvordan du kontrollerer Whiteflies på tomatplanter

Når whiteflies samles på stengler og blader av en tomatplante, de forårsake klissete rester, gulfarging blader og kan svekke anlegget nok for sotete muggvekst å sette i. Tidlige observasjon og be tiltak kan holde en whitefly infestation under kontroll. Bruke naturlige rettsmidler hvor mulig og vask høstet tomater godt før matlaging eller serverer ferske.

Instruksjoner

•Examine tomatplanter nøye før kjøpet. Se på bunnen av bladene og i leddene der blader møtes stammen tegn av små bugs. Kjøpe planter med lys grønne blader og ingen tegn til gulfarging.

•Kontroller tomatplanter i hagen ukentlig for tegn på whiteflies. Trykk flere blader på hver plante og se å se hvis små skyer av whiteflies fly opp. Snu bladene forsiktig for å se hvis noen umodne whitefly nymfer har blitt koblet. Trekk av noen nymfer, klemme mellom fingrene og kaste i papirkurven.

•Start en jevn strøm av vann på tomatplante å vaske bort til whiteflies. Skru munnstykket sette på en hageslange til så høyt presset som mulig uten å skade og bryte bladene. Grip munnstykket lav og spray bladene fra under, arbeider fra laveste bladene til den øvre delen av anlegget. Gjenta vannbehandling annenhver dag, sjekke mellom programmer for tilstedeværelse av whiteflies.

•Bruk hagebruk olje eller insecticidal såpe for angrep som kan elimineres med vann. Bland olje eller såpe som anvist av produsentens instruksjoner. Bruke rikelig på undersiden av tomat plante blader med en sprayflaske. Begrenser frekvensen definert på produsentens etikett-programmer.

•Fjern befengt tungt tomatplanter der blad gulfarging og mold har begynt. Dra hele anlegget ut av bakken, forsiktig plassere i en søppel pose og kast i søpla.