Hvordan du kobler en takvifte med lys til en vegg-bytte

May 27

Hvordan du kobler en takvifte med lys til en vegg-bytte

En takvifte plassering i rommet er vanligvis også et bra sted for lys, så fans kommer ofte med en vedlagt lys innslag. Fans med lys normalt har fire elektriske ledninger: en grønn bakken ledning, en hvit nøytral, en varm ledningen for fan, som er svart, og en varm ledningen for lys, som er vanligvis rød men kan være en annen farge. Du kan wire fan og lys til den samme bryteren, til brytere, eller du kan kjøre fast strøm til lyset slik at du kan styre dem med trekk kjede.

Instruksjoner

•Velg en praktisk beliggenhet for en bryter og tegne omrisset av en ombygging boks på veggen. Bruk en én-gang-boksen hvis du vil kontrollere fan og lys med et enkelt bytte og en dobbel-gang hvis du vil bruke to brytere til å kontrollere dem uavhengig. Kuttet ut disposisjonen med en gips så.

Sette inn en elektrisk boks i taket for viften i henhold til spesifikasjonene fan produsenten. Fans er tung, så du bør finne en egen boks og forsterkende støtter i fan kit.

• Kjør en live kabel fra hovedpanelet eller fra en annen krets til boksen bryteren. Kjøre en egen kabel fra boksen bryteren til viften. Hvis du installerer et enkelt bytte, og den skal strøm viften og lys samtidig, kjøre 3-strand kabel til viften. Hvis du installerer to brytere, eller du vil lysene å ha permanent makt slik at du kan styre dem med trekk kjede, kjøre 4-strand kabel med en ekstra ledningen.

•Strip ender alle kablene med verktøyet kniv, dermed eksponere endene av alle isolerte kabler med en wire stripper.

•Koble ledningene på viften. Vri den hvite ledningen fra kabelen sammen med den hvite ledningen i fan og skru på en wire cap. Vri nakne ledningen fra krets med grønn eller bare wire i fan, men du kan utelate wire cap. Hvis en bryter vil styre fan og lys, vri svarte og røde ledningene fra viften med svarte ledningen fra krets og cap dem. Hvis du bruker to brytere, eller du vil lysene å ha permanent makt, vri svarte ledningene sammen og vri røde ledningene sammen og cap dem.

•Feed endene av ledningene på bryteren gjennom baksiden av boksen bryteren settes boksen i hullet i veggen. Slå skruene foran før ankere på baksiden av boksen koble rundt gips, og stram skruene for å holde boksen til veggen.

•Twist hvite ledninger sammen og cap dem, og vri nakne ledningene sammen, men la ene lenger enn den andre. Hvis du bruker to svitsjer, lar dette ca 6 inches lenger enn den andre.

•Slice åpne to ekstra lengder kabel ca 6 inches lang og fjerne svarte ledningene, hvis du bruker to svitsjer. Fjerne begge ender av både ledninger, Tvinn dem sammen med svarte ledningen fra livescenen og skruen på en wire cap. Koble den andre enden av en av ledningene til toppen messing terminalen på en bryter og koble den andre ledningen til slå på samme måte. Koble svart ledningen fra viften til bunnen messing terminalen bryteren du vil bruke til å kontrollere viften. På samme måte, den røde tråden kobles til bunnen terminalen andre bryteren. Koble bakken ledningen rundt grønne bakken skruene på begge svitsjer. Stram alle terminaler med en skrutrekker.

•Kople svarte ledningen fra livescenen til toppen messing terminalen av en bryter, hvis du bruker et enkelt bytte. Hvis bryteren vil kontrollere både viften og lysene, koble svart ledningen fra viften til bunnen terminal. Hvis du vil lysene å ha permanent makt, doble røde ledningen på terminalen som du tilknyttet livescenen ledningen, og den svarte tråden kobles fra viften til bunnen terminal. Koble ledninger bakken rundt den grønne bakken skruen og stram alle terminaler med en skrutrekker.

•Skyv alle ledningene i boksen bryteren skru bryterne å av og skru på en cover plate.

Tips og advarsler

  • Bruke 12-gauge wire for alle tilkoblinger, med mindre du trekker strøm fra en krets som har 14-dimensjon på ledningen. I så fall bruke samme størrelse ledning som andre krets brukes.
  • Hvis du trekker strøm fra en annen krets, må strøm til denne kretsen er av før du gjør tilkoblinger.