Hvordan du justerer viftehastighet på gass sentral varme

March 16

Hvordan du justerer viftehastighet på gass sentral varme

Sentral varme systemer – har enten de bruker gass eller elektrisitet - varmekabel ligger i en kjeller enhet. Enheten kobles til et nettverk av kanaler som leverer oppvarmet luft over hele bygningen. Til forskjell fra baseboard varme tvinge sentral varme systemer med en blåser luft gjennom kanaler ved hjelp av en vifte. Mange av disse systemene bruker variabel hastighet blåsere som justeres automatisk basert på temperatur innfatningene og mengden av kraften som er nødvendig å blåse luft gjennom systemet.

Instruksjoner

•Locate varme system termostat kontrollboksen, vanligvis plassert på en vegg i første etasje av bygningen.

•Juster termostaten temperaturen til en høyere temperatur kjøre varmeren mer; Dette vil i sin tur øke blåser viftehastighet. Justere temperaturen å lavere temperatur, som holder bygningen kjøligere og igjen kjører viften tregere.

•Locate air filter sporet på sentrale varme enheten i kjelleren. Du må fjerne bunnen tilgangspanel som spretter av på mange enheter. Finn filteret i ene tilgang batterirommet.

•La ut filteret og inspisere den. Hvis filteret er skittent, kjøre viften på en høyere hastighet å kompensere. Erstatte filteret med en ny å forbedre luftstrøm og redusere viftehastighet.

Tips og advarsler

  • Aldri prøve å manuelt innstille blåser motor eller fan blad; bare tillate en sertifisert HVAC tekniker å reparere eller erstatte motoren og komponenter.