Hvordan du justerer pendelen på et gjøkur å holde perfekt tid

May 10

Et gjøkur fungerer på en pendel mekanisme. Pendelen svinger og tilbake for å flytte urverk girene inni som til slutt flytte hendene på klokken. Vekt og balanse av pendelen har direkte konsekvens for om klokken holder perfekt tid. Balanse mekanismen på et gjøkur er en tre skåret i form av et blad eller et annet objekt i tråd med klokken skog tema. Små metall brakettene holder balanse stykket rett, tre akselen på pendelen.

Instruksjoner

•Still opp klokken riktig etter anvisningen og henge den nivå på veggen slik at pendelen har nok plass til å svinge fritt. Skyv utskårne balanse stykket på pendelen akselen hvis det ikke allerede er på plass. Plass det omtrent to tredjedeler av veien fra klokken. Dra kjeder av gjøkur slik at klokken vekter berører klokke bolig. Forsiktig flytte hendene på klokken til riktig tid etter en klokke som du vet for å være nøyaktig, for eksempel en digital klokke. Start gjøkur ved å gi pendelen mild swing.

• Vent to eller tre timer og hold et øye med gjøkur. Sammenligne sin tid en klokke du vet for å være nøyaktig, for eksempel en digital klokke. Merk om gjøkur kjører raskere eller langsommere enn nøyaktig klokken.

•Unhook pendelen klokken og flytte utskårne balanse stykke gjøken klokke opp akselen på pendelen hvis klokken går for sakte. Flytte balanse stykket mot klokken bolig forårsaker pendelen svinger raskere, påskynde klokken. Erstatt pendelen og vent en annen to eller tre timer, sammenligne gjøken klokke til nøyaktig klokken å se om du har justert balansen stykke nok.

•Ta av pendel akselen og flytte balanse stykket ned sjakten av pendelen hvis gjøkur kjører for fort. Jo lavere balanse stykket, tregere pendelen vil svinge og tregere klokken kjører. Erstatt pendelen og vente et par timer å se hvis justeringen var vellykket.

•Gjenta flytte pendel balanse stykket etter behov til du får gjøkur å holde perfekt tid. Dette kan ta hele dagen for en ny klokke. Har tålmodighet og håndtere klokken forsiktig når du fjerner og erstatter pendel.

Tips og advarsler

  • Gjøkur henger nivå når du hører en selv tick tock lyd.