Hvordan du Hybridize en Iris

January 5

Hvordan du Hybridize en Iris

Iris er våren blomstrende blomster som vokser fra bubs. De utvikle høy blomsten stilkene med store, fargerike blomstrer på toppen. Kronbladene på iris blomster droop ned mot stilkene og har ruffled kanter. Siden det er mange forskjellige varianter av iris planter, kan du hybridize dem ved å plassere pollen fra en rekke på stigmatisering av en annen. Prosessen er en oppgave at selv en nybegynner Gartner kan utføre vellykket.

Instruksjoner

•Locate to forskjellige varianter av iris planter og vente til de utvikle blomster. Så snart de åpne - for å sikre at ingen andre pollen kommer til dem, må du hybridize blomster.

•Look nøye på midten av iris blomstring som du tar pollen fra. Identifisere tynn, center projeksjon, som er annen. Du burde se en fin, gult pulver, som er pollen. Forstå grunnlaget for annen med et par pinsett så dypt i blomst blomst som mulig. Trekk det forsiktig ut av center for å løsne den.

•Carry annen nøye til andre iris du vil å befrukte. Hvis avstanden er stor, eller hvis blomst blomst ennå ikke er åpen, plasser anther i et hetteglass og lagre den i kjøleskapet før du er klar å befrukte andre iris.

•Look nøye på blomst blomstring av andre iris, Finn petal, kalt en lip, rett over sin anther. Lip har en klissen substans som samler pollen.

•RUB annen, som du samlet tidligere, på kanten av iris blomstring innskudd pollen, dermed skape mange hybrid.

• Vent tre dager og se på befruktede iris blomsten. Bunnen av blomsten vil bli hovne, betyr at hybridisering prosessen var vellykket.

Tips og advarsler

  • Hvis du har et stort antall iris varianter, er det en god idé å skrive ned navnene på hver forelder plante slik du vil huske hvilken hybrid du har i fremtiden.