Hvordan du deler en Arboricola anlegg

April 21

Ellers kjent som dverg paraply treet, er schefflera arboricola en evergreen plante vokst enten innendørs eller utendørs. "Dverg" moniker er misvisende, som dette treet kan nå høydene av 3 til 6 fot. Dette er akseptabelt for noen utendørs landskapsarbeid planer, men kan være en plage innendørs. Dette er hvor dele kommer inn i bildet. Dele din voksende schefflera arboricola riktig slik delt plantar trives.

Instruksjoner

•Prepare nye pottene fra delt anlegget foran tid. Fyll pottene tre fjerdedeler med godt drenert, Universal jord. Legg en halv kopp sand til jord i hver pott og bland det. Sand gir en base for det nye anlegget

•Dig opp rot ballen med en liten spade eller spade. Etter Clemson samarbeidende forlengelsen, begynn å grave 4 til 6 tommer fra midten av anlegget. Dette sikrer roten ballen ikke er skadet. Fortsett å grave til roten ballen er gratis fra omkringliggende jord.

•Løft opp anlegget bort fra opprinnelige potten nøye, betaler oppmerksomhet til å håndtere roten ballen minimalt. Fjern alle løst smuss fra rundt roten ballen og trekke av noen døende eller forfalt løvverk fra dverg paraply treet. Bruke hendene hansker, forsiktig skille roten ballen i to til tre divisjoner, basert på størrelsen på anlegget. Clemson samarbeidende forlengelse antyder bruker to tonehøyden gafler til å skille roten ballen hvis skuddene er sammenfiltret eller hvis ballen er for stor til å skille med hendene.

•Plasser delt roten ballen direkte i en bøtte med kaldt vann. Mens nylig delt skuddene absorberer vann, grave hull i potter med en liten spade eller spade som er stor nok til delt rot ballene.

•Plasser roten baller i Potter og tilbake-fyll dem med blanding jord og sand. Gi potter med en sunn drikk vann og vise nylig potted schefflera arboricola på et sted som mottar indirekte sollys.

Tips og advarsler

  • Utføre divisjonen våren fall. Ifølge Clemson samarbeidende forlengelse er den beste tiden å dele en plante i en periode det ikke er i blomst. Schefflera arboricola blomstrer i sommer.
  • Dele anlegget sitt tidligere stadier når det er flere stammer kommer fra roten ballen og før det blir for høy og den sentrale trestamme blir for tykk til å dele.