Hvordan du arbeider med hortensia

May 15

Hvordan du arbeider med hortensia

Hortensia er et arvestykke plante som var populære i hager fra midten av 1800-tallet til 1900. I det siste, gartnere har fornyet sin interesse for dette blomstrende busk, og det gjør et comeback. Hortensia busker kommer i en rekke typer, fra den populære franske hortensia med rosa, blå og hvite blomster ti arter hortensia og klatring hortensia. Hvis du bor i et lite kjølig klima, er det sannsynligvis en hortensia anlegget som vil fungere i hagen din.

Instruksjoner

•Velg av hortensia som vil fungere best i din hage. Franske hortensia er bare hardføre ned amerikanske avdeling av landbruk sonen 6, men Panicle hortensia er hardføre USDA soner 4 til 7, og glatt hortensia er hardføre USDA soner 4 til 9.

•Velg en plass i hagen din på din hortensia bush. Hortensia planter trenger ca 5 til 8 fot å fordele. De fleste hortensia som morgensol og ettermiddag skygge.

•Plant din hortensia våren når faren for frost har siste. Grave et hull som dypt som Hortensias rot ballen og tre ganger så bredt. Plasser hortensia i hullet og fylle den med jord.

•Et hortensia minst en gang i uken i 15-20 minutter.

•Fertilize hortensia tidlig om våren med ca 1/2 pund 10-10-10 gjødsel. Dryss gjødsel rundt foten av bush og vann den i 15 minutter.

•Prune hortensia på våren og sommeren etter blomster visne hvis du vokser en fransk eller tisse Gee hortensia. Kutte brukt blomster og trim tilbake noen svak eller sterk skudd. Cut Hills-of-Snow hortensia tilbake til bakken i slutten av vinteren eller tidlig høst. Klippe ut den døde veden på ti arter hortensia.