Hvordan Dry vann fra et teppe

July 21

Hvordan Dry vann fra et teppe

Tepper kan bli våte på mange forskjellige måter. Opplevd tak, brutt rør, feil varmtvannsbereder, sikkerhetskopiert toalett, overfylte septiktank eller en flom kan alle nyte gulvet. Ulike typer vann krever ulike typer behandling. I noen tilfeller skal som med septisk overflyt eller flom fra en elv eller bekk, teppet bli fjernet og forkastet. Det er for mange helsefarer involvert å prøve å tørke ut så forurenset vann. Andre ganger, men kan et teppe lagres Hvis du kan få det tørket ut raskt og grundig.

Instruksjoner

•Determine hva slags vann er på teppet. I tilfelle av forurenset vann fra flom eller septisk backup, ikke prøv å tørke teppet. Det må fjernes og kastet. I de fleste andre tilfeller er det trygt å fortsette.

•Kontroller å se hvor mye av teppet er våt. Hvis det er bare ett område, kan du tørke det uten å fjerne den. Hvis alle eller de fleste teppet gjennomvåt, bør det bli fjernet for å tørke den.

•Fjern alle møbler fra teppet så raskt som mulig. Vakuum teppet med en våt-tørr støvsuger (et vakuum, vanligvis canister-stil, som kan plukke opp væsker samt faste stoffer). Bruk den for å få så mye vann av teppet som mulig. Merk at våte-tørre vakuum kan kjøpes på rabatt butikker eller hjem sentre og på nettet.

•Trekk opp teppet hvis mulig. Tepper som har blitt lagt med tack strips kan lett løftet og tatt utenfor. Hvis du kan fjerne teppet, henge den på en klessnor, skyll den med slange og la det tørke.

•Dry noen tepper som ikke kan fjernes ved å blåse luft i dem. Også plassere noen avfuktere i rommet. Hvis det er kaldt, også varme rommet med din ovn eller en space heater. Denne metoden fungerer ikke og fjerne teppet, men det kan gjøres. Det kan ta lengre tid å oppnå.

Tips og advarsler

  • "Black" vannet kommer fra havet, bekker eller septiktank overflyt. Det er fylt med bakterier og andre sykdomsfremkallende organismer. "Grå" vann er vann som har noen forurensninger. Det kommer fra slike kilder som en punctured vannseng, lekker vaskemaskin eller oppvaskmaskin, brutt akvariet eller skitne badekar vann. Rent vann kommer fra brutt rør, lekk tak eller lignende kilder og har et minimum av forurensning. Å vite hva slags forurensning hjelper deg til å fortsette med tørke ut teppet. Merk at svart og grått vann ikke er egentlig disse fargene, selv om de kan være skyet eller misfargede. Vilkårene gjelder skitt og patogener i vannet. Det er lurt å behandle baksiden av teppet med en desinfiserende før erstatte den.
  • Prøver å redde teppe som er forurenset med svart vann presenterer en alvorlig helserisiko. Du kunne tørke den, men det er ikke trygt å holde i ditt hjem. Tepper som er fuktet med mindre farlig grått vann kan utgjøre helserisiko hvis det ikke er tørket ut innen 48 timer. Etter denne tid noen bakterier eller andre patogener vil har multiplisert og teppet nå presenterer samme risiko som teppe opprinnelig forurenset med svart vann. Profesjonell behandling anbefales for grått vannforurensning, å unngå helserisiko.