Hvordan dele & transplantasjon Hostas

December 7

Hvordan dele & transplantasjon Hostas

Hostas er enkle å dele og gi din utendørs landskap varig skjønnhet i årene som kommer. Dele hostas kan gjøres helst av året, men August er best fordi nye røtter er aktivt økende. Med litt øvelse, kan du lage vakre planter som aldri vil se ut som om de har blitt transplantert.

Instruksjoner

•Start med en klynge som er minst tre år. Bruker en spade, nøye grave opp planter. Grave rundt klump. Starte 6 inches fra kanten av kronen av anlegget, kutte en sirkel rundt klump. Lirke klump løs og trekk det forsiktig ut av bakken.

•Vaskestasjonen tømmes røttene i en vann-fylt bøtte. Trekke røttene oppover og av til sine sider og vaske dem flere ganger. Skille hver klynge av røtter, slik at du holder alle bladene og så mange røtter som du kan.

•Trekk alle flyttbare stammer fra kronen. Vask klump igjen etter at du har fjernet dem. Gjenta prosessen.

•Bruk en skarp kniv til å skille anlegget i to seksjoner. Din kutt gjennom kronen og ikke i røttene, spre dem ut til å finne et område for å gjøre kutt. Kutte halvveis skjønt, så prøv å dra dem fra hverandre for hånd med en frem og tilbake trekke bevegelse. Vaske skitt fra røttene om nødvendig.

•Plant delt hosta en gang hvis mulig om 1 ½ inches dyp. Spredt ut røttene og dekke dem med jord, sørge for at ingen av de hvite kronene kan sees. Unngå å trå på jorda rundt planter.

•Space dverg planter 6 til 8 inches hverandre, smalls 12 til 18 inches hverandre, middels varianter 18-24 inches hverandre og større varianter på 30 til 36 inches fra hverandre. Avstand på denne måten vil gi hagen din en "utfylt" utseende på bare to år. Husk at noen varianter vil reprodusere raskere og spre raskere enn andre.

•Legg rikelig med vann å minimere transplantasjon sjokk og oppmuntre til utvikling av nye røtter.

Tips og advarsler

  • Ikke la røttene tørke ut. Hvis du ikke klarer å plante umiddelbart, dekke røttene med torv mose eller fuktig jord og plassere dem i en tett skyggelagt. Suge dem i en bøtte med vann for et par timer hvis de tørke ut igjen. Forlater dem i vann for mer enn en dag vil råtne røttene.
  • Gjødsle planter er ikke anbefalt til det nye anlegget har lagt ut nye røtter og har blitt stabil. En gang utgitt gjødsel er unntaket og kan brukes med måte.