Hvordan dele hortensia planter

June 4

Hvordan dele hortensia planter

En sunn hortensia kan vokse sin opprinnelige plassering hvert femte år, overveldende landskapet og stimlet ut andre planter. Anlegget er hardføre og kan deles inn i mindre prøver, compounding antall vakre blomster som du liker i hagen. En hydrangea deles best når anlegget er sovende og været er kjølig, selv om det kan deles når som helst er omsorg utøves og ideelle vekstforhold finnes.

Instruksjoner

•Dig opp anlegget, beholder så mye av rot som mulig. Vask gjenværende jord fra anlegget slik at du kan se hvor canes dukker. Hvis hortensia er ung og har ikke produsert flere canes, kan ikke det deles.

•Skjære anlegget i like halvdeler med en skarp hagearbeid eller verktøyet kniv. Gjøre kutt så rent som mulig og unngå å dele noen røtter med mindre det er absolutt nødvendig. Eldre hortensia kan ha tunge, hard rot baller som ikke kan kuttes med en kniv. Hvis dette er tilfelle, kan du bruke den skarpe kanten av en spade eller en øks for å dele anlegget.

•Replant skillet busker umiddelbart for å redusere stress på anlegget. Mette anlegget med vann og mulch beholde det fuktigheten.