Hvordan bytte en HVAC-systemet fra R-22 til R-410a

August 2

R-22 freon er fases til fordel for R-410a puron, som ikke har samme skadevirkninger til atmosfæren som freon. Verdensomspennende begynte med Montreal-protokollen i 1987, og USA bør være helt R-22 freon-fri i 2030. Sentralvarme og aircondition systemer som er i god stand kan fortsette å bruke R-22 freon, som i 2011.

Instruksjoner

•Consider hvis konverterer HVAC systemet er nødvendig. Konvertere fra R-22 til R-410a kan være dyrt og er ikke nødvendig hvis det er problemer med enheten. Compressor, filter og linjer må endres under konverteringen, så hvis det er et problem med noen av disse delene, kan det være lønnsomt å konvertere HVAC systemet til R-410a.

•Contact en sertifisert HVAC-tekniker. R-22 kjølemediet er sterkt regulert, og bare sertifiserte teknikere kan gjenopprette eller lade systemer som bruker R-22. En anerkjente tekniker kan også fortelle deg om det vil være mer kostnadseffektivt å reparere og konvertere din nåværende systemet eller erstatte hele HVAC-systemet med en pre belastet med R-410a.

•Tillat teknikeren å konvertere systemet, hvis det er anbefalt reparasjon. Han vil bruke spesialdesignet utstyr for å gjenopprette R-22 freon. Kompressor, linjene og filtre erstattes, og systemet vil tømmes for eventuelle gjenværende freon. Til slutt, han vil belaste enheten med R-410a puron.