Hvordan bygge vinduet Sashes

September 4

Hvordan bygge vinduet Sashes

Vinduet sashes er bevegelige deler av windows som inneholder rutene av glass. De vanligste typene henger Vinduer, for eksempel dobbel hang og enkelt hang. Eldre Vinduer av denne typen hadde ofte fire eller flere små rutene av glass kalt "lites," installeres separat i hver sash. Moderne windows bruker vanligvis én enkelt rute i hver sash et rutenett gir utseendet av eldre stil vinduet. Bygge erstatning sashes med enkelt glass er en moderat utfordrende prosjekt for en erfaren hjem woodworker.

Instruksjoner

Lage en mal

•Skjære et stykke 3/4-tommers bjørkefiner fire inches større enn gamle vindusrammen. Måle bredden og høyden på gamle sash og legge fire inches for hver dimensjon for å kutte dette stykket.

•Ta nøyaktige mål av gamle sash og legge dem ut på kryssfiner. Merk at de to vannrette stykker rumpe mot de to vertikale stykker. Bruk plassen og måle nøye.

•Skjære fire, to-tommers brede strimler av bjørk kryssfiner i tabellen så. Klippe dem i samme lengde som ramme bitene i gamle sash.

•Lay kryssfiner strimler på kryssfiner mal stykket, i tråd med tidligere merkene. Bruk plassen for å sikre malen blir perfekt.

•Sett kryssfiner strimler til malen med brad negler eller, eventuelt skruer. Bruk lim hvis du planlegger å gjøre mange av samme størrelse sash.

Gjøre sash rammen

•Skjære de fire delene av rammen til riktig bredden på hver brikke målt i forrige avsnitt. To sidestykket (stiles) bør være samme bredde. Mer enn sannsynlig er overstykket (hodet rail) og underdel (bunnen rail) forskjellige størrelser.

•Legg 3/4 inches til bredden av jernbane brikkene slik at tenons som innlemme dem i stiles og kutt stykker til lengde. Kuttet sidestykket til lengde og.

•Bruk tabellen så dado bladet å kutte 3/8-tommers lang, 1/4-tommers tykke tenons på endene av de topp og bunn. Se illustrasjon.

•Lay siden biter i malen og setter dem hardt mot malen side blokker. Det bør være en tettsittende passform. Lå øverst og nederst bitene i malen. Merke slutten plasseringene til mortises på sidestykket.

•Opprette tabellen ruter å kutte en groove 7/16 inches dyp med 1/4-tommers rett bit. Bruk stopp blokker for å hindre kutte langt i sidestykket. Skjær en midtstilt 1/4-tommers groove i kanten av sidestykket, ta vare for å stoppe på merkede steder. Denne operasjonen bør gjøres i to eller tre går, kutte 1/8 til 1/4 tommers dypt i hver omgang.

•Bruk en 1/4-tommers meisel til torget endene av mortises. Test tilpasses stile mortises jernbane tenons. Med brikkene passer sammen, bør de passe perfekt inn i malen. Foreta endelige justeringer for brikker før lim-up.

•Fjern bitene fra malen. Plass malerens tape i malen der leddene vil ligge, under bitene og sidene. Bruk lim mortises og tenons og møte ansiktene av stiles og skinner.

•Assemble brikkene og rydde opp noen lim presset ut. Plassere brikkene i malen for å holde dem sammen mens limet definerer. Klemme bitene til bunnen av malen for å hindre dem i å flytte. Bruk åtte klemmer eller mer om nødvendig. Tørk opp noen mer lim presset ut som vises. Tillate en time for limet å kurere.

Legge glass til sash

•Bruk brad spikerpistolen å styrke fire leddene ved å legge brads gjennom sidestykket og inn i tenons. Fyll brad spikeren hullet med tre kitt som tilsvarer den tre brukte.

•Plasser sash rammen i malen. Bruk ruteren med litt rabbeting for å klippe en rabbet rundt hele i rammen på dybde som er to ganger tykkelsen på glass skal brukes. Husk at du sannsynligvis vil bli klatre kutte minst en del av dette kuttet, så en kvalitet, ny, skarpe bit er nødvendig for å hindre korn rive ut.

•Square hjørnene av rabbet med en 1/4-tommers meisel og rydde opp noen mindre rive ut med sandpapir.

•Rull en 1/8-tommers perle av glass sammensatte i et tau og sett den til hjørnet kanal opprettet av rabbet, hele veien rundt sash rammen. Legge glasset i og på glass sammensatte. På baksiden og kantene av glasset skal begge innebygges i sammensatt.

•Legg glass poeng hver seks til åtte inches å holde glasset på plass. Bruk en stiv metall sparkel for å trykke dem i tre. Hold sparkel håndtere mot glasset som du trykker punktene i: ikke trykk vinkel eller glasset vil bryte.

•Rull glass sammensatte i et tau og bruke rundt hele ruten glasset. Glatt sammensatte med en sparkel, gjør en 30 - til 45-graders vinkel fra glass ut til overflaten av sash rammen. Tillater sammensatt å stivne over natten og nye rammen er klar til å bli malt eller beiset.

Tips og advarsler

  • Malen er en nøkkel til suksess i dette prosjektet. Malen kvadrat og riktig størrelse og det ferdige produktet vil være en firkant, brukbare vindusrammen. Nøye målinger og presisjonsklipping er den andre nøkkelen til en vellaget sash. En dado bladet skjærer en større åpning enn en vanlig blad. Angi dado kniv høyde og bredde oppfyller kravene til tenon. Du kan kjøpe et ark av glass og kutte det selv, men hvorfor bry seg? De fleste jernvareforretninger vil gjerne klippe det for deg så du trenger ikke å bekymre deg bryte, i stedet for å kutte, glass. Bjørkefiner er tre valg for maler og andre butikken bruker. Det er pålitelig flat, jevn og stabil, som gjør at gode maler og jigs. Pensle noen tre sealer i kanalen som opprettes den rabbeting litt for glass å sitte å gjøre nye sash vare livet ut. Maling, eller flekken og sealer, er nødvendig for å beskytte sash fra delene og bevare skogen, samt å forsegle vinduet fra utkast.
  • Alltid bruk riktig verneutstyr, inkludert ørepluggene, vernebriller og en støvmaske, ved butikk elektroverktøy. Bruk vernehansker og vernebriller når kutte glass.