Hvordan bygge et naturlig espalier

August 16

Et naturlig hage espalier kan være en enkel og elegant tillegg til landskapet. Opprette et espalier bruker småting rundt hjemme eller i bakgården er en fin måte å holde på budsjett mens du oppretter din egen design. Plasser din espalier mot en steinmur for et bakteppe for voksende roser og blomster, eller bruke den til å vokse snikende bønne vinstokker og tomater i din grønnsakshage.

Instruksjoner

•Velg området i hagen hvor din naturlige espalier vil stå. Tømme ut alle ugress og rusk i området kan bli over espalier planter. Rake over nivå og jevne ut overflaten.

•Bevegelsessensoren ut espalier materialet. Gamle grener er enkel å bruke og gratis når funnet rundt hagen din. Unge saplings bøye lett og kan bli innlemmet i utformingen. Se rundt ditt hjem og bakgården for andre materialer. Gamle portene eller wire kan brukes til å opprette et espalier, så vær kreativ.

•Measure området hvor din espalier vil stå til å angi nøyaktige dimensjoner for struktur. Opprette en "blåkopi" til å referere til når du begynner å bygge. Huske på planter du vil dyrket på din gitter å hjelpe du avgjøre høyde og bredde.

•Sett espalier materialet sammen med hage wire og små negler og for å sikre at de er sikre og tettsittende. Våt grener på forhånd hvis du må bøye dem inn tettsittende plass på din espalier.

•Tillat for minst en fot på bunnen av espalier å bruke for å sikre i bakken. Grave et hull å senke grenene inn. Plass espalier "føtter" inn i hullet og fyll opp med jord. Trykk fast for å sikre espalier i bakken. Du kan også knytte espalier mot en hage vegg eller gjerdet.

•Plant blomster i bakken til å vokse opp og over din espalier. Roser og snikende jasmine oppretter en vakker struktur og kommer tilbake hvert år. Vann nyplantede blomster når en uke før fullt etablert.

Tips og advarsler

  • Espalier planter vil vokse rundt naturlig espalier, noen ganger overtar hele strukturen. Du kan beskjære ned anlegget å frigjøre plass eller legge til din gitter å imøtekomme planter. For en magisk glød, legge en rekke lys i din espalier eller et par av solens lys ved foten av espalier.