Hvordan bygge en utendørs Adobe ovn

February 10

Adobe ovner er enkelt og billig å bygge. De kan ofte være laget av materialer som du finner i din egen bakgård. De har blitt brukt i den amerikanske Southwest for tusenvis av år for å bake brød og andre matvarer. Les videre for å lære å bygge en utendørs adobe ovn.

Instruksjoner

•Test skitt i hagen din om det er riktig for å gjøre en adobe ovn. Gjør fyll et glass jar halvveis med skitt. Fylle resten av glasset med vann. Rist glasset godt og la den sitte før skitt har delt inn i sitt personlige sedimenter. Tyngre elementer som sand vil bunnslår. Clay kommer til toppen. Du en blanding som er om lag 70 prosent sand og 30 prosent leire. Legge mer sand eller leire til din skitt å nå disse proporsjonene.

•Legg vann til den riktige blandingen av sand og leirejord. Legg det til side, og tillate det å stivne i solen mens du gå videre til neste trinn.

•Build en ramme for ovnen av tre. Tre skal brenne bort i de siste trinnene å ovnen, så ikke bry deg med typen du bruker. Første bygge en base med et hull i den som lar deg sette inn tre for brenning. Størrelsen på ovnen du er opp til deg og avhenger av hvor mye du planlegger å bake brød. Arne du bygger tar opp om 2/5 av ovnen er størrelse. Sørg for å forlate en plass der du kan legge en pipe å la røyken ut. Nå bygge ovnen på peisen.

•Dekk rammen med sand og leirejord blanding du har gjort. Dekk toppen av treet som skiller hjertet fra ovnen. La lille temperatur kontroll hull på toppen av ovnen. Konstruere en pipe å la røyken av hjertet.

•Tillat sand og leirejord blandingen tørke i solen. Når det er tørt, satt tre i peisen og tenner. Brannen vil brenne av tre rammen du bygget, etterlot en adobe ovn.

Tips og advarsler

  • Maling utsiden av adobe ovnen å tilpasse den.
  • Holde ovnen på et sted der sin varme ikke vil ta noe på brann.