Hvordan bygge en liten foss dam

October 3

Lyden av vann spruting i et tjern kan være avslappende. Det masker uønskede lyder i nærheten trafikk, naboer eller barn leker. Visuelt, en foss er beroligende og legger et annet element i naturen til hagen din. En skjult foss serverer som litt av en overraskelse for dem å utforske hagen din eller det kan bli landskapets fokuspunkt. Det er ikke vanskelig å bygge en liten foss dam, men det tar tid og krefter.

Instruksjoner

•Determine høyden og bredden på fossen til dammen. En bred, høy foss ville se dumt med en liten dam, mens en mager, grunne foss ville se mer ut som en dribble med en stor dam. Jo høyere høyden på høsten mer støy vannet vil gjøre som det faller og mer kapasitet fossens pumpen vil ha. Pumpens kapasitet skal på etikett, samt instruksjoner om hvordan å beregne hvor stor en pumpe du trenger.

•Dig ut dammen til ønsket dybde. Du trenger en dypere dam for visse vann planter som vannliljer eller hvis du fisk. Dammen kan grunnere hvis det er primært en vann-funksjonen og ikke en vann hage. Bruke skitt fra dammen til å bygge opp fossens base.

•Form base for fossen. Haugen skitt til ønsket høyde av fossen. Vann med en hage sprinkleranlegg så skitten ro og komprimerer.

•Plasser vanntett duken over mounded skitt og i dammen. Den trenger bare å være på forsiden av skitt, så det er under fossen. Rutefly vil bli dekket med steiner slik at det ikke kan ses. Duken fanger noen spray fossen og leder det tilbake inn i dammen. Hvis du ikke bruker en liner fossen ikke kunne sprette av stein før den treffer dammen. Duken for dammen skal overlappe av dammen ved ca 6 inches.

•Build fossen med stein plassert på duken over sokkelen. Hvis nødvendig skrelle tilbake duken og grave en hylle i mounded skitt bruker hånd spade slik at stabil. Sett rutefly og Plasser steinene på duken, ligger i. Teste fossen med en hageslange. Foreta justeringer i rock plassering og helling av base om nødvendig.

•Fyll dammen med vann og plassere pumpen i dammen knyttet til en plastslange. Kjør slangen opp til toppen av fossen og slå den på. Igjen foreta endringer. Ferdig å plassere bergarter på bunnen av fossen, skjule plastslange ved å plassere steiner over den. Pass på at du ikke crimp slangen med steiner. Plasser steinene, kanter eller murstein rundt kanten av dammen å skjule duken.

Tips og advarsler

  • Gå sakte og teste ofte. Vann følger banen til minste motstands vei. Mens du kanskje tror det vil sprute over en avsats, kan i virkeligheten i gå bak avsatsen.
  • Få riktig størrelse pumpen. For stor for kapasitet og vannet blir for sterk for en foss. For liten og fossen vil bli mer av en dribble. Motor i pumpen kan brenne ut raskere også.
  • Må det pumpes ligger høyden på fossen pluss dybden i dammen.
  • Ikke bland vann og elektrisitet. Kontroller at pumpen er jordet og at det elektriske ledningsnett for pumpen er installert av en profesjonell.
  • Ikke bruk skjøteledning for pumpen.