Hvordan bygge en espalier Gate

September 9

Hvordan bygge en espalier Gate

Espalier gates, montert på buede trellises, brukes vanligvis til å fullføre en dekorativ hage eller hage kabinett. Funksjonen i en trellised arch er å fungere som en dekorativ gateway, bygget for å støtte klatring eller vining planter. Disse buene varierer i stil fra enkle til kunstferdig dekorativ. Høyden på porten kan være større eller mindre enn vedlagte gjerdet. Sin stil bør utfylle eller med buet espalier og gjerde. Selv om andre passer infill materialer kan brukes, er tre pickets et populært valg.

Instruksjoner

•Measure og Merk avstanden mellom oppreist støtte innlegg på buen. Trekk fra 1 tomme fra denne avstanden til å beregne bredden på porten. Bruke en blyant og papir, skisse gate planen. Inkluder ønsket høyde og bredde dimensjoner på skissen. Skisserte gate rammen bør være rektangulære og brede som ferdig porten. Høyden på rammen bør være minst tre femdeler høyden på ferdig porten. Hvis du vil porten rammen til øvre og nedre grensene til porten, skisse planen tilsvarende. Merk lengdene av skinnene og stiles gate rammen.

•Still chop så til 45 grader. Plasser en 2-tommers med 4-tommers planken i tabellen så med sin 4-tommers flater vannrett. Holder planken på plass mot guide gjerdet, trim slutten av bjelken. Mål fra den lengste siden av trimmet og merke lengden på første jernbane. Kutt første jernbane så ender er forskjellige, ikke parallelle. Mål, merke og klippe en andre rail å matche først. Refererer til skissen, mål, merke og klippe to stiles lengde. Endene av stiles, må som med skinnene, trimmes med avvikende 45-graders kutt.

•Arrange gate rammen på flatt underlag å danne et rektangel med kjegleformede hjørner. Bruk en drill, bit og treskruer knytte en L-formet stål braketten til hver av ytre hjørnene av rammen. Merk stiles tydet hengsel og klinke sidene. Angi og merke topp skinnene på porten.

•Arrange infill pickets eller planker på ferdig gate rammen. Hvis rammen er definere porten øvre og nedre grenser, justere topper og bunner ble med øvre og nedre skinnene. For pickets som strekker seg over eller under rails, Legg et stykke skrap tømmer parallell til den ytre kanten av skinnene. Bruk skrap trelast som guider jevnt posisjon pickets på rammen. Mellomrommene mellom pickets er et spørsmål om personlig valg. Pickets installeres vanligvis vertikalt, parallelle og jevnt fordelt.

•Bruk en konstruksjon og en blyant, trekke vannrette linjer over pickets der de krysser indre kantlinjene på skinnene. Dette vil gjøre pickets lett å omplasserer hvis bør de skifte under installasjonen. Skruen pickets til rails, med to skruene som fester hver ende av pickets til tilsvarende rails. Den ytre pickets må også være skrudd til stiles for ekstra stabilitet av gate. Ferdig porten kan være malt eller beiset, og installert med maskinvaren.

Tips og advarsler

  • For inspirasjon på viktoriansk arkitektur, gjerder, trellises og porter, gjør en online søk etter "Key West pepperkakehus," "Viktoriansk stakittgjerder" eller "malt damer hus California."