Hvordan bygge en dam på en skråstilt høyde

December 8

Dammer er et flott tillegg til ethvert hjem og hage, men trenger en plan overflate for vann. Bygge et tjern på en skråstilt høyde krever utgraving. "Terrasser" bakken skaper et nivå område vann. Når området er klar, kan dammer installeres med vanlige installasjonsprosedyrer.

Instruksjoner

•Determine der terrassen vil bli plassert på skrå bakken. Ordne en passende stor gravemaskin maskin, eller leie en grave firma slik terrassen dammen.

•Excavate å opprette en ny terrasse på skrå bakken. Kontroller avstanden fra fronten av nylig utgravde terrassen på baksiden er 4 føtter lenger enn dammen. Denne ekstra opptak gir forsiden av dammen med tilstrekkelig strukturell støtte hindre at jorden foran dammen sloughing ned bakken. Bruk et nivå du terrassen.

•Bruk en hage slange for å opprette figuren av dammen installeres på nye terrassen. Kontroller avstanden fra fronten av den planlagte dammen er minst 4 fot tilbake fra forsiden av terrassen. Merk formen på vannslangen i hagen på bakken med merking maling. Dette beskriver området for å være gravd for dammen selv.

•Excavate dammen. Fjerne jorden med maling merkene på bakken som en guide. Contour dammen med ulike dybder som ønsket. La "hyller" 6-18 inches dyp for emergent planter. Pass på å grave 2 inches dypere enn ønsket dybde av dammen. Fjern eventuelle steiner, pinner og rusk.

•Sjekk levelness på alle sider av den utgravde området med en 12-fots, 2-ganger-4 tommers styret og et nivå. Holde nivået på bordet mens du hviler begge sider av bordet på forskjellige sider av den utgravde området. Justere sidene av den utgravde området som nødvendig for å opprettholde perfekt levelness rundt omkretsen.

•Spread et 2-tommers lag fuktig sand jevnt langs hele utgravde området av dammen. Landskapsarbeid stoff kan også legges over sanden for ekstra holdbarhet og forsvare mot riper, tårer og hull i det dam rutefly.

•Installer Fleksibel PVC liner. Utfolde eller rulle duken og plassere den over den utgravde området. Bruke føttene for å tilpasse duken inn i ulike hyller og sprekker. Brett over klaffer for buede kanter. Plasser steinene på duken å holde det på plass.

•Legg vann langsomt, og jevne ut noen rynker.

•Skjære bort overflødig liner materiale rundt kantene av dammen, men pass på at 6 inches overlapping. Dekk dette overlapper med skitt eller steiner for å holde det på plass.

Tips og advarsler

  • Kjøpe tykkeste, UV-beskyttet duken tilgjengelig. Dette vil redusere langsiktig vedlikeholdskostnader.