Hvordan bygge en dam på en skrå høyde

April 24

Hvordan bygge en dam på en skrå høyde

Dammer kan gi landskap med attraktive og avslappende knutepunkter. Hvis du har en kupert verftet, er det fortsatt mulig å grave ut en attraktiv dam. Avhengig av dammen stilen foretrekker du, skrånende bakken kan selv legge til litt visuell dramatikk og bevegelse i dammen, som fosser.

Instruksjoner

•Velg en plassering. Unngå fuktige områder av gården fordi de vil tvinge vann sive gjennom eller løfte din dam rutefly. Velg et område hvor jorden er tilstrekkelig dypt, før rock, så du kan grave ut en nivå seng for dammen. Velg en solrik eller delvis solrik plass hvis du planlegger å vokse vannplanter.

•Plan formen og størrelsen på dammen. Velge en større dam, plass tillater, for enklere vedlikehold over tid. Bruk en fleksibel hageslange for å merke ut formen på dammen. La slangen på plass for et par dager. Kontroller at du liker sin størrelse og form under ulike tider på dagen når solen går over himmelen.

•Decide om å bygge en enkeltnivå dam eller en serie med dammer med fossefall. Forvente å gjøre mer omfattende graving for enkeltnivå dam og kjøpe mer utstyr for en multi-lagdelt tjern.

For en enkeltnivå dam

•Bruk et nivå til å måle høyden forskjellen på det laveste punktet på dammen og det høyeste punktet. Begynner å grave i den lavere enden av dammen, fram dyp nok for din pumpesystem og akvatiske planter eller dyr du vil sette i dammen. Tillate en dybde på minst 18 inches, uavhengig av plante-og dyreliv.

•Continue grave ut, med en spade, mot dypere slutten av dammen. Sett nivået på gulvet i dammen midlertidig som du grave før det er helt nivå.

•Linje bunnen av dammen med stykker av teppet eller underlag materiale å holde bergarter og andre skarpe gjenstander fra punktering din dam rutefly. Angi tjern rutefly over teppet eller underlag. Ikke klippe duken; begrave overflødig materiale rundt kantene når dammen er ferdig.

•Dekk tjern rutefly med steiner. Begynner ved å plassere en stein omtrent i midten av dammen. Legg bergartene rundt den, i en sirkel, og legge til flere på konsentriske sirkler utover til hele dammen bunnen er dekket. Fullføre den av med en ring av større bergartene rundt dammens grensen.

•Fyll dammen med vann. Legg til akvatiske planter og fisk. Følg anbefalingene fra din lokale hagebruk utvidelse eller en anerkjente akvariet butikk å bestemme den beste arten for ditt område.

For multi-level dammer

•Plan figurer av flere dammer ved ulike høyder. Gjøre laveste dammen den største, med gradvis mindre dammer videre oppover. Bruk et nivå og et målebånd for å sikre at hver dammen er i ønsket relativ høyde. Bruk en stor høydeforskjell mellom dammer for høy, dramatiske fosser, eller mindre forskjell for mer diskret faller.

•Bruk et nivå til i bunnen av hver individuelle dammen nivå som du ville for en enkeltnivå dam. Installere en pumpe for å trekke vann fra laveste dammen tilbake til toppen. Linje hver dammen med underlag og liners for et enkeltnivå basseng.

•Fyll dammer med vann. Begynn å fylle øverste dammen, pause mellom til å måle strømmen av vann fra dammen til neste. Skifte bergartene rundt fossefall områder, etter behov, for å produsere mest gledelig effekten.