Hvordan bygge en bibliotek bokhylle selv

January 3

Bygge en bibliotek bokhylle for hjemme er ikke nesten like utfordrende som det høres ut. Mens det er mange måling og kutte involvert, er den faktiske samlingen ganske enkel. Det finnes mange forseggjort metoder å gå om denne fremgangsmåten, men dekorasjonen og estetiske tillegg er helt opp til byggmester. Et grunnleggende, pålitelig plan er oppført her.

Instruksjoner

•Measure og klippet to stykker av tre 8 fot lang og 16 inches bredt (eller lenger hvis dypere hyllene er ønsket: disposisjonen vil anta en bredde av 16 inches). Mål og kutt seks stykker av tre 4 fot lang og 16 inches bredt. Mål og kutt 10 stykker av tre i 16 av 16-tommers firkanter. Mål og kutt to stykker av tre 16 av 5 tommer. Skjær en siste 16-tommers stripe ca 1 tomme i bredde skal brukes som en markør.

•Glue en 16 av 16-tommers square mot en 8 fot av 16-tommers, 8 inches fra den ene enden. Bruk markøren du kuttet for å dele et 1/2-inch mellomrom (den opprinnelige tykkelsen av tre), og lim en annen 16 av 16 firkantet neste, litt lenger ned brettet. Fortsett denne prosessen inntil fem rutene er limt inn i lengre stykket, 1/2-tommers fra hverandre. Fest en 16 med 5-tommers stykke sist, som bør omtrent når slutten 8-fots styret. Hammer 12 til 16 negler rundt kantene av hvert stykke å forsterke dem.

•Gjenta denne prosedyren med de resterende fem rutene og 16 med 5-tommers stykke på andre 8-fots bord.

•Med to lengre biter mot hverandre (med rutene på innsiden) 4 fot fra hverandre. Skyv 4-fots styrene på langs i 1/2 tommers plasser venstre mellom de vedlagte rutene hyllene. Bruk trelim for å sikre dem. Knytte øverste hylle sist, som vil sitte oppå plassen festet 8 inches fra slutten. Bunnen sokkelen vil hvile på 16 med 5-tommers stykket, plassert i det siste sporet på den andre enden.

•Sett tåler saken og tillate lim til helt tørt.

Tips og advarsler

  • Mellom kappe veden og begynner montering, anbefales bruk en attraktiv tre finish. Bruke en flekk og/eller en kvalitet tre lakk for å sikre en profesjonell sluttresultatet. Du kan også vil legge til trim på forsiden av saken, som kan bare gjøres ved liming riktig størrelse stykker på utovervendte ender. Kutte dine egne innrammet trim tar ganske mye dyktighet, så det kan være en god idé for mindre erfarne tømrere kjøpe en pre-rendret design.
  • Alltid forsiktig når du bruker elektroverktøy. Bruk riktig sikkerhet briller og hansker.