Hvordan bygge en bakgård dam uten en dam rutefly

May 2

En bakgård dam legger en særegen vann element til ditt landskapsarbeid. Du kan se fiske bruke det som en måte stasjon eller du kan fylle det med fisk og en avslappende ettermiddag fange middagen. Dyreliv vil også komme til dammen å drikke.Hvis du vurderer å installere en bakgård dam, vurdere at en liten dam må en liner. En dam uten en dam rutefly må være store - minimum 10 av 10 fot og minst 3 fot dypt og din jord skal leire å holde vannet gjennom sommeren.

Instruksjoner

•Determine stedet for dammen. En stor dam kan ta så lenge som et år å fylle med regnvann eller avrenning, så prøv å finne et sted med naturlig våren, akvifer eller tilgang til en bekk eller strøm.

•Measure området dammen og markere kantene med lengder av slangen eller tau. Frihåndsform dammer trenger bare å bli målt. Fjerne området steiner, trær og pensel.

•Excavate dammen. Bruk en spade eller leie en Traktorgravere. La en 1-fot hylle rundt kanten av dammen 1 fot under overflaten å oppmuntre dyreliv bruk. Opprette fjellformasjoner på bunnen av dammen for fisk til å gjemme seg.

•Fyll dammen med en slange eller vente for regn, våren eller strømmen å fylle dammen. Hvis du bruker en strøm, konstruere en innløpsrøret med et filter for å avlede vann fra elven i dammen. Filteret vil holde uønsket vannlevende av dammen.

•Plant gress eller lå torv rundt dammen å hindre erosjon. Introdusere lokale vannplanter til dammen. Legge til omtrent 1 halvkilo gjødsel i vannet for å oppmuntre alger å vokse hvis du er introduserer fisk i dammen.

Tips og advarsler

  • Kontakt din lokale jord Conservation Service for en jord-analyse. Prøv dypere områder hvor vannet står for måneder om gangen i hagen din for en enkel dam og en løsning på problemet med stående vann. Natrium bentonitt kan bli jobbet i jorden før fylle dammen for en mer permanent segl. Det tar ½ pund av bentonitt per kvadratfot av jord å gjøre en ordentlig tetning.