Hvordan bygge en avling espalier

March 3

Bygge en hage espalier for planting sesongbaserte grønnsaker. Om sommeren kan du trene dine tomater og bønner å vokse opp din espalier. For våren, legge sweet pea vines, hvilke ville opprette en frodig og grønn vegg. På slutten av din avling sesong, bruk espalier å vokse planter eller som en struktur for hengende lys eller wind chimes. Opprette et samlingspunkt i hagen din gjennom avlinger eller lys vil skape en vakker hage design.

Instruksjoner

•Decide som avlinger du vil vokse på din espalier. Tunge vintreet avlinger som tomater og squash trenger et solid og kraftig espalier å støtte frukt og vinstokker. Kontroller at espalier mottar tilstrekkelig sollys for sunn avlinger.

•Fjern ugress og torv i området hvor din espalier vil stå. Trekk ut alle vinstokker som kan forstyrre avlinger. Glatt ut overflaten med hode rake, effektive for utjevning jord.

•Velg espalier materialet. Du finner hekk innlegg og greiner rundt landskap, og de er solid for å dyrke avlinger. Våt innlegg på forhånd for å gjøre dem mer smidig. Sand ned alle ujevnheter på hekken innlegg for å hindre riper.

•Sett den innlegg sammen bruker stor spiker og skruer, som sikrer et langvarig espalier. Criscross innlegg over hverandre og sett inn spikeren i midten av tverrsnittet. Gjenta til du har et stort nok espalier og en som vil stå rett.

•Dig et hull så minst en fjerdedel av hekk innlegget er begravet i bakken. Plasserer innleggene i hullet og fylle opp gjenværende hull med jord og kompost. Trykk fast for å sikre espalier i bakken. For ekstra støtte, bruker hage wire og fest innlegget til et gjerde eller hagen veggen.

•Plant avlinger på base espalier og inn i næringsrikt og kompost-laden jord. Vanne plantene før de har blitt etablert.

Tips og advarsler

  • Observere stedet du ønsker å plassere espalier i å sikre at den får tilstrekkelig sollys. Legg til nye avlinger hver sesong for å nyte dine måltider hele året.