Hvordan bruke gjødsel for å dyrke grønnsaker

July 16

Hvordan bruke gjødsel for å dyrke grønnsaker

Bruke gjødsel er en viktig del av dyrke sunn grønnsaker. I tillegg trenger nitrogen, fosfor og kalium, krever grønnsaker næringsstoffer som kobber, jern, magnesium og sink. Mange, og noen ganger alle, av disse næringsstoffene kan allerede være i din jord, som er grunnen for å bruke gjødsel for vegetabilske vekst riktig, må du utføre en jord test for å analysere næringsstoffer i jordsmonnet og deretter justere gjødsel type og søknad for grønnsakshage.

Instruksjoner

•Utføre en jord test eller sende et utvalg av din vegetabilske hage soil til ditt lokale universitetet forlengelsen servicesenter. For en liten avgift kan midten teste jord for deg og sende deg en rapport om funnene.

•Consult næringsstoffer rapporten diagrammet gitt av universitetet utvidelse som testet din jord. Rapporten vil gi informasjon du kan bruke til å bestemme mengden av næringsstoffer du bør legge til din jord. For eksempel hvis rapporten viser at din jord har mellom 10 og 19 ppm nitrogen i din jord per 1000 kvadratmeter føtter, og jorda har mindre enn 1 prosent av organisk materiale, så du må legge til 4,4 lbs. av nitrogen per 1000 kvadratmeter føtter. Når du prøver å finne beløpet på en pose av gjødsel, husk på at nummeret på etiketten representerer en prosentandel. Derfor inneholder en 100-pund bag av 5-10-10 gjødsel 5 lbs. av nitrogen.

•Incorporate £ 1 av 10-10-10 gjødsel eller 2 lbs. av 5-10-5 gjødsel for hver 100 fot Vegetabilske rader, hvis din jord ikke betydelig mangler næringsstoffer eller har store mengder næringsstoffer. Dette er en generell anbefaling for vegetabilske hager. Innlemme gjødsel ved tilling gjødsel i de første 2 eller 3 inches av jord.

•Et umiddelbart etter tilling gjødsel til jord.

•Gjenta befruktning prosessen hver sjette uke gjennom hele vekstsesongen.

Tips og advarsler

  • Ikke legge gjødsel med mindre det er nødvendig. Hvis jord test avslører at du har nok eller store mengder næringsstoffer, deretter ikke legge ekstra næringsstoffer til jord. Overdreven nitrogen kan være spesielt skadelig, som resulterer i frukt avlinger, for eksempel tomater, ikke kunne vokse frukt hele. Og for mye fosfor kan resultere i en grønnsak ikke stand til å absorbere viktige næringsstoffer som jern.