Hvordan bruke akvatiske luftpumper

August 28

Hvordan bruke akvatiske luftpumper

Air pumper brukes vanligvis i innsjøer og dammer som en del av en lufting systemet der trykkluft presset gjennom porøse diffusorer nederst av dammen. Lufting legger oksygen til vannsøylen, reduserer algene oppblomstringen og forbedrer biologisk mangfold på grunn av sirkulasjonen av luftpumpe. Men er det flere viktige retningslinjer å følge når dimensjonering opp og bruker en luften pumpe i en innsjø eller et tjern.

Instruksjoner

Hvordan bruke akvatiske luftpumper

•Measure areal på dammen ved å multiplisere din dammen lengde med bredden. Hvis dammen er rund, måle diameteren på dammen på bredeste. Beregne areal av squaring radius og multiplisere det med 3.14. Manøvrere båten rundt dammen og registrere dybde målinger. Bruk en nylon tau, etset med tegninger hver 12 inches, med en murstein på den andre enden og finne de dypeste områdene i dammen. Multiplisere det dypeste området, i føtter, med.4335 - Dette forteller deg i pounds per kvadrat tomme (psi), hvor mye tilbake press luften pumpe må pumpe mot. Holde dette nummeret skal brukes når dimensjonering pumpe.

• Det er tre hovedtyper av air pumper som brukes i dammer. For små dammer er lineær pumper vanlig siden de krever mindre luft enn en gård dam eller innsjø. Lineær pumper bruk membraner for å generere luft ved relativt lavt trykk og volum. Roterende turbinkompressorer genererer litt høyere trykk og produsere mer luft, mens kompressorer generere enda høyere trykk, men relativt lav luft volum. Hvis du er bedømme lufting for et vann hage eller koi tjern, bruke en lineær luften pumpe. Hvis du har en gård dam eller innsjø mindre enn 15 fot dyp, bruk en roterende vane kompressor. Hvis du arbeider med enn 20 fot, må du bruke en stempelet kompressor håndtere mottrykk fra slike dybder. Se psi du beregnet tidligere og sammenlign det med maksimalt trykk vurderingen hver pumpe.

•Monter luften pumpe inne en ventilert, værbestandig kabinett på fjæra eller hvor strøm er tilgjengelig. Koble en gratis ende vektet rør til pumpen; koble den andre enden til din diffuser slangen barb, sørge for å bruke en rustfritt stål klemme for å sikre tilkoblingen. Manøvrere båten ut til det dypeste området i dammen og sakte senke diffuseren til bunnen, slik at den hviler høyre opp.

Tips og advarsler

  • Hver luftpumpe, uavhengig av type, er vurdert å ikke overstiger et bestemt psi. Hvis maksimalt trykk overskrides øyeblikk, det sannsynligvis føre ikke til noen problemer, men konsekvent bruke en pumpe over sin anbefalte psi vurdering kan drastisk redusere levetiden til utstyret.