Hvordan bli kvitt mugg i tepper

June 8

Hvordan bli kvitt mugg i tepper

Mugg er produsert av mold og er vanligvis en hvitaktig eller blå-grønn farge i utseende. Når ikke er synlig, kan det bli gjenkjent som en muggen, fuktig lukt. Venstre ubehandlet, kan mugg discolor teppe og spise i stoffet. Heldigvis er det noen ting som kan gjøres for å kvitte seg med mugg i tepper og når du vet noen ting, vil du være klar til å begynne.

Instruksjoner

•Bruk en våt vakuum å trekke vann ut av teppet å minimere mugg. Mugg trenger fuktighet for å trives og vokse.

•Rengjør små områder med mugg med en svamp. For å behandle bare et lite område av teppet, bruk en svamp med oppvaskmiddel og vann. Svamp området for å rengjøre og la sitte i fem til ti minutter. Smuss unna med rent vann og klapp tørr med et håndkle.

•Kontroller lagene i teppet for fuktighet skade. Skrelle tilbake teppet laget og kontroller gulvteppet pute og sub gulvet. Hvis bare teppet har blitt mettet, tillate teppet tørke, så leie en gulvteppet renset å feilfri og fjerne lukt teppet. Pass på å bruke et rengjøringsmiddel som er utformet for å drepe mugg og fjerne lukt.

•Hvis den gulvteppet puten har blitt våt, teppet må fjernes. Ta teppet utenfor og legge ned flat til tørk i frisk luft og solskinn. Kjør boksen fan ved kanten av løperen puten å øke tørkeprosessen.

•Fjern gulvteppet pute hvis sub gulvet er våt. Når en gulvteppet pute blir gammel vil lett rive og makulere. Du kan oppdage gulvteppet pute trekker fra hverandre når du prøver å fjerne den. Hvis så, er det vanligvis lettere å kjøpe mer og erstatte den.

•Tillat sub gulvet til helt tørt før du erstatter pute og teppe. Hvis gulvteppet pute var gjenbrukbare, men fortsatt har en muggen lukt, må erstattes eller lukten vil fortsette å trenge gjennom teppet.

Tips og advarsler

  • Når tørking et teppe utenfor, snu den opp ned slik jord og rusk trekkes til foten av teppet i stedet for til overflaten.