Hvordan bli kvitt lukten av en brennende panne og et røykfylte hus

July 13

Noensinne ønsker ingen å brenne rødbeter, skålde hvitløk eller tegn fisken--- men kjøkken kaos skjer. Noen ganger er det vanskelig å avgjøre som er verre: ødelegger måltidet eller prøver å bli kvitt lukten av en brennende panne og et røykfylte hus. Mens det tidligere kan korrigeres med en samtale for carryout, tar sistnevnte noen strategiske tips. En fan, litt eddik og rask tenkning er de viktigste verktøyene du trenger.

Instruksjoner

•Fjern pan fra varmekilden, med en ovn mitt hvis nødvendig. Slå av brenneren. Ikke umiddelbart fyll kjelen med vann som det umiddelbart legger mer røyk til huset. Ta det utenfor og la den avkjøles.

•Ventilate kjøkken. Åpne alle nærliggende dører og Vinduer starte frisk luft sirkulerer. Øke sirkulasjonen ved å sette en liten vifte foran et vindu med viften peker utenfor. Dette suger røyken ut gjennom fan og utendørs, mens frisk luft vil strømmen i gjennom andre åpne vinduer eller dører.

•Boil unna stank. Fyll en tung gryte med en quart vann og to kopper destillert hvit eddik. Rask kok, så redusere varmen til en putre. Fortsette å småkoke blandingen i ca 20 minutter.

•Deal med pannen. Kast forkullede rester av middag ved å plassere avkjølt innholdet i en plastpose. Tett sekken og putte den ytterside i papirkurven. Eller bruk restene i din komposthaug hvis du har en.

Rengjøre brent restene av pannen ved å fylle pannen med en grunne mengde vann og en spiseskje eller to av væske eller pulverisert oppvaskmiddel. Bring til en rask koke. Tillat å bosette seg. Skyll og vask som vanlig.

•Ta ekstra tiltak. Hvis kokende unna stank ikke er nok, fortsette å befri kjøkkenet av brent stanken med mer eddik. Plasser to eller tre grunne boller fylt med eddik rundt kjøkkenet for å absorbere mer av lukt. Legg eddik på to eller tre skiver av hvitt brød og plassere dem rundt på kjøkkenet for mer absorpsjon. Rengjør kjøkken tellere og andre overflater som må røyk rester med eddik fortynnet med vann. Skyll godt.

Tips og advarsler

  • Luftrensere og ozon maskiner fungerer bra for å holde kjøkken luften røykfritt. Hvis du ikke allerede har en, kan du vurdere å legge en gode ventilasjonssystem til kjøkkenet. Effektive har peis og eksos kan suge opp og fjerne røyk på et øyeblikk.