Hvordan bleke påvirker tre?

January 5

Blant årsakene til bleking tre er å fjerne skjemmende flekker, lette naturlige farger og motvirke mørkere effektene av alder. De tre hovedtypene av tre bleike alt arbeid i hovedsak på samme måte - de oksidere tre fibrene og endre farge-reflekterende molekyler. De tre hovedtypene av tre bleike fungerer ikke på nøyaktig samme måte, selv. En kan være bedre for et bestemt program enn andre.

Hvordan tre blekemiddel fungerer

Molekylene som produserer fargen kalles chromophores, og blekemiddel endres sammensetningen slik at de reflekterer lys annerledes. Den aktive ingrediensen i blekemiddel er oksygen, som er faktisk en svært reaktive og etsende element, til tross for fordelene det gir skapninger som den å overleve. Det er elementet som er ansvarlig for å lage nye forbindelser i tre fiber som gjenspeiler hvitt lys mer effektivt enn farger. For at tre blekemiddel å arbeide, skal oksygen kunne trenge gjennom fibrene og celler. Det fungerer best hvis tre er tørr og korn er åpen og naturlige oljer og harpiks.

Typer av tre Bleach

En av de mektigste tre bleker er produsert ved å kombinere natriumhydroksid, lut - med hydrogenperoksid. Kombinasjonen av disse forbindelsene frigjør store mengder gratis oksygen molekyler og oxidizes raskt overflaten som de kombinerer. Klor er en annen kraftig tre blekemiddel - utgivelser oksygen radikaler samt kloritt radikaler - molekyler av en klor og en oksygenatom--som er bare så reaktiv. En tredje effektiv tre bleach er oksalsyre. Det kommer i krystallinsk form, og når blandet med vann, skaper en syre som reagerer med tre å slippe oksygen radikaler. Det er svakere enn de andre bleker men for å fjerne flekker.

Som Bleach bruk

De tre hovedtypene av tre bleike har bestemte programmer. På grunn av sterk oksiderende, hydrogenperoksid blekemiddel - noen ganger kalt todelt bleach - endrer tre naturlige farger og er best for whitewashing, aldring og falming tre. Klor er nesten like sterk, men det er mer sannsynlig å bevare skogen farge og er best for å fjerne fargestoffer og problemet flekker. Hvis du er interessert i generelt rengjøring tre for å fjerne mørke flekker fra tanniner og jern flekker fra metallet festene, og du vil forlate den naturlige fargen, kan du bruke oksalsyre.

Bruke tre Bleach

Alle typer tre blekemiddel må suge i tre for å være effektive, som betyr at du må sand av ferdig før de. Todelt blekemiddel gjelder bare umiddelbart etter blanding komponentene; Det er best å blande dem på veden. Fordi klor og oksalsyre ikke er så reaktive, kan du bruke dem på en mer behagelig måte. Når du Børst eller tørk blekemiddel, tre bør tørke og må du nøytralisere blekemiddel med rent vann. Den bleke og vann både heve tre korn, så være forberedt på sand tre behandlingen blekemiddel.