Hvordan bevare solsikker

September 19

Hvordan bevare solsikker

Du kan beholde hele solsikker i alle størrelser ved hjelp av en rekke metoder, avhengig av om du vil gjøre dem vare lenger mens frisk eller tørket. Floral konserveringsmiddel holder solsikker ser sitt beste for friske blomster prosjekter, mens luft-tørking og tørkemiddel bevare solsikker for tørket ordninger og andre dekorative Håndverksprosjekter. Tørket solsikker holde farge med mindre de er utsatt for direkte sollys. Holde tørr solsikker unna varme og flamme, og holde blekemiddel og tørkemiddel utilgjengelig for barn.

Velg blomster

Velg solsikker som bare begynner å åpne samt solsikker med sine kronblader delvis utvidet. For friske blomster å putte i en vase vann, skjær solsikker første i morgen og sette dem i vann umiddelbart. For å tørke dem, plukke solsikker på ettermiddagen når de har den minste mengden vann i dem, og ikke sette dem i vann. Unngå å bruke solsikker som er i full blomst for mer enn en dag eller to. Eldre blomster svekkes raskere. Eldre tørket solsikker kan også tiltrekke gnagere og insekter på grunn av frøene velsmakende.

Kutte stammer

Snittblomster med hånden avklipt eller en skarp kniv. For store solsikker å ordne i høye vaser, kuttet minst 2 fot av stammen god andel. Kranser, pannebånd og små Håndverksprosjekter er 1 foten av stammen nok å henge solsikker tørke. Hvis du planlegger å tørke dem i dessicant, la bare en 1-tommers stammen. På grunn av deres bulk, solsikker er ikke gode kandidater for presserende.

Forlenge Vase livet

Solsikker vare lenger i vann hvis du forsegle stammer, og det tar kun 20 sekunder på høy varme for å gjøre dette. Dukkert stammer ender i en gryte med kokende vann eller holde hver cut slutten en lys flamme. Dette holder solsikker mister sin sap i vannet og bevarer deres vitalitet. Bruk floral konserveringsmiddel i vase vannet eller lage din egen. Legge til en dash av husholdningenes blekemiddel i like deler vann og en brus. Bruke en brus som inneholder sukker, ikke kunstig søtningsmiddel. Holde solsikker på et kjølig sted og endrer vann daglig for å forlenge deres vasen.

Air-Dry blomstrer

For å air-dry solsikker, kuttet alle bladene. Hold tre eller fire med hodet på blomsten forskjøvet ved ulike høyder, så de ikke berøre, og sette en gummistrikk eller ledningen rundt stammer. Sett en S-krok gjennom gummistrikk eller knytte en sløyfe i ledningen henge dem fra en spiker, klær kleshengere eller klessnor i et kjølig, tørt sted. Luftsirkulasjon hjelper dem tørke, så velg et romslig område som en garasje eller bod over en overfylte skap. Det er ikke nødvendig å tørr solsikker i mørket. Hvis solen skinner sterkt i tørking området, sette papirposer over hodet på blomsten å hindre falming. Henger dem opp-ned reduserer støv på blomst ansiktene. Henge svært store solsikker individuelt. Tørketid varierer etter klima, luftfuktigheten i rommet, og størrelse og rekke solsikke.

Bruk Silica eller mikrobølgeovn

Lag solsikke hoder i kaffe eller cookie bokser med silica gel, en tørkemiddel solgt på jernvareforretninger og hagesenter. Hell 2 inches av silisium nederst i container; Angi en solsikke på dessicant ansiktet-opp; og forsiktig helle i minst en tomme av silica gel, flytting fra utsiden av beholderen til sentrum. Gjenta prosessen for så mange solsikker som beholderen holde, slik at en tomme av dessicant på topp blomsten. Det tar omtrent en uke å tørke dem, men denne metoden gir den beste fargen-oppbevaring. Meksikanske solsikker, også kalt Tithonia, tørr i 5-6 minutter i en mikrobølgeovn. La dem står i en beholder i 10 minutter etter mikrobølgeovnen. Disse blomstene har kompakt blomst-hoder; bulkier solsikke varianter er ikke gode kandidater for mikrobølgeovn tørking.