Hvordan bevare Blueberry frø

July 18

Blåbær gjør en god frukt beskjære for hager siden deres busker er kompakt og kan dyrkes i hele Nord-Amerika. De fleste blåbær busker begynner å bære frukt i sin tredje sesong, men blir ikke fullt moden og produktiv til sin sjette sesong. Derfor startes blåbær plantings vanligvis fra 2-3-år-gamle planter eller stiklinger fra eldre busker. Du kan imidlertid starte din egen blåbær busker fra skikkelig forberedt og bevart blåbærfrø.

Instruksjoner

Bevare Blueberry frø

•Plasser 1/2 kopp hele blåbær i blender og fyll blender halvveis med kaldt vann. Sett lokket på blender, og bland på høy innstilling for 30 til 45 sekunder å bryte opp bær og skille huden, cellulose og frø.

•Legg kaldt vann for å fylle blender til toppen og la sitte for å tillate cellulose, hud, og "dårlig" tomme frø å flyte til overflaten og "gode" lyd frøene til synke å bunnen av blenderen. Den rødaktig fargen av vannet vil gjøre det vanskelig å se ørsmå frø, så la blandingen betale for minst 15 til 30 sekunder.

•Slowly hell av den øverste halvdelen av utlignede blandingen forkaste den cellulose, hud og dårlig frø. Være forsiktig ikke for å hisse opp frø på bunnen av blenderen. Fylle blender til toppen med vann, la sitte for å tillate gode frø å slå seg ned igjen til bunnen av blender og så helle av den øverste halvdelen av vannet. Gjenta denne prosessen til vannet er klart nok å se utdraget frøene nederst i blenderen. Frøene blir 1-2 mm lang, og farge vil variere fra brun til mørk brun.

•Plasser et lag med papirhåndklær i bunnen av et dørslag. Swirl vannet igjen i blender å hisse opp frø, og hell vannet med suspendert frøene i dørslag til belastningen.

•Scrape utdraget frø til en tørr papir håndkle og spredt jevnt. Plass frø på håndkleet på et tørt, draft-fri, kjølig (60-70 grader Fahrenheit) sted. Tørre frø i 48 timer. Dumpe tørket frø i en plastpose, og forsegl. Bevarte blåbær frøene kan lagres i kjøleskap eller fryser opp til 12 år.

Tips og advarsler

  • Du kan trekke ut frøene fra tinte frosne hele blåbær hvis frukten ikke kokt eller oppvarmet før frysing og frukten har vært frosset i mindre enn et år.