Hvordan beregner jeg kvadratmeterantallet for min plen?

August 23

Hvordan beregner jeg kvadratmeterantallet for min plen?

Kvadratmeterantallet for plenen forteller deg hvor mye området du må arbeide med. Når du planlegger hagen din layout, er dette viktig informasjon slik at du ikke på mer plass enn du faktisk har. En gang du har plantet plenen, forteller vite kvadratmeterantallet deg hvor mye vann og gjødsel du vil bruke. For å beregne arealet av verftet, må du kjenner formen på gården og dens dimensjoner.

Instruksjoner

•Measure dimensjoner av hagen din. Hvis verftet er rektangulært, måle lengden og bredden. Hvis verftet er rund, måle avstanden over gården gjennom sentrum, også kjent som diameter.

•Convert målingen fot hvis du ikke har målt i fot. Du kan konvertere yards fot ved å multiplisere med 3 eller konvertere tommer til føttene ved med 12. Hvis hagen din var 5 gårdsplasser lang, ville du for eksempel multiplisere 5 med 3 for å finne det er 15 fot lang.

•COMPUTE kvadratmeterantallet for hagen din ved hjelp av riktig volum formelen for formen på hagen din. Multiplisere lengde ganger bredden for rektangulære gårdsplasser. Hvis hagen din er 10 fot med 15 fot, ville du for eksempel multiplisere 10 av 15 får 150 kvadratmeter føtter. For sirkulær gårdsplasser, dele diameteren av to square resultatet og deretter multiplisere med 3.14. For eksempel hvis din gårdsplass hadde en diameter på 10 fot, ville du dele 10 2 for å få 5, square 5 for å få 25 og deretter multiplisere med 3.14 å få 78,5 kvadrat feet.

Tips og advarsler

  • Hvis hagen din ikke er et perfekt rektangel, er det mulig at du må dele det i deler, beregne kvadratmeterantallet for hver og legger disse sammen. For eksempel kan du ha et familierom eller andre deler av hjemmet som stikker ut i gården, gir deg en L-formet plen (forestille sidene av L er ganske tykk). I så fall ville du dele L i to rektangler, bestemme kvadratmeterantallet for hver og legge dem sammen for å få din gårdsplass totale kvadrat opptakene.
  • Tilsvarende Hvis verftet har en del i gresset som ikke er del av plenen, bare beregne arealet av den delen, og trekke det fra totalen. For eksempel hvis du har en rektangulær hage måler 100 kvadrat fot unntatt en firkant i midten for treet som dekker 20 kvadrat fot, ville du trekker 20 100-finne plenen dekker 80 kvadrat fot.