Hvordan beregne svart Pipe størrelse

October 7

Hvordan beregne svart Pipe størrelse

Svart pipe er stålrør brukt til å transportere og gass. Stålrør er eksponensielt sterkere enn plastrør av samme størrelse og er strukturelt lyd under tunge belastninger press. For å sikre rør kan levere nødvendig volumet under obligatorisk press, er det store og sammenlignet med et standarddiagram. Dessverre, begrepet "standard" er misvisende. Det er ikke en enkelt standard som røret størrelse. Det er innsiden og overdimensjonerte diameter størrelser, veggstørrelse og tidsplan. Dimensjoner og tidsplan brukes sammen til å beregne røret størrelse.

Instruksjoner

•Measure innsiden diameteren på røret. Dette målet er fra innsiden veggen, over diameter av røret, til den andre siden av veggen er interiør. For rør under 14 inches er inne diameter lik den nominelle røret størrelse eller NPS. NPS er den vanligste metoden for skalering rør. NPS brukes sammen med å bestemme Last volumet en pipe kan bære, og hva press.

•Measure utvendig diameter- eller OD - av røret. OD er hele diameteren på røret. Mål fra yttervegg til utsiden veggen, over diameter. For rør over 14 inches tilsvarer OD NPS.

•Bruk standarddiagram å bestemme tidsplanen for røret. Først måle tykkelsen på veggen rør. Veggtykkelse måles fra utsiden av veggen på innsiden. Mål ikke over diameter. Finn NPS på diagrammet, og Flytt vannrett bortover raden til målt veggtykkelse. Flytte opp kolonnen i tidsplanen som tilsvarer NPS og veggtykkelse.