Hvordan beregne overflødig luft i en kjele

May 5

Hvordan beregne overflødig luft i en kjele

Forbrenning krever både oksygen og drivstoff. Hvis mengden av oksygen til stede er større enn hva drivstoff må brenne, kalles overskuddet overflødig luft. For en kjele er en viss mengde av overflødig luft ønskelig å maksimere den fyrkjelen effektivitet. For mye overflødig luft, men kan faktisk redusere effektiviteten fordi overskuddet luften bærer bort varmen i eksos. Den ideelle mengden overflødig luft bestemmes empirisk, selv om du kan beregne hvor mye overflødig luft du bruker basert på type drivstoff.

Instruksjoner

•Skriv ut en ligning for forbrenning reaksjonen du forventer vil skje og balansere den. Hvis du trenger noen ser på å balansere kjemiske formler, se den første linken under avsnittet ressurser; Alternativt kan du bruke den andre linken under ressurser-delen for å balansere din ligninger for deg automatisk. Metan, for eksempel er reaksjonen som følger:

CH4 + 2 (O2 + 376 N2)---> CO2 + 2 H2O + 7,52 N2

Legg merke til at du inkluderer nitrogen i dette selv om det ikke er en direkte deltaker i den kjemiske reaksjonen. Hovedårsaken du ta nitrogen her er fordi luften er hovedsakelig nitrogen av volumet. For hvert molekyl oksygen du mate inn i forbrenning kammer, får du 376 molekyler av nitrogen langs for turen. Også merke at med dette som med alle andre forbrenning ligninger, du har to ting til venstre - drivstoff og luft. Til høyre har du alltid karbondioksid, vann og nitrogen.

•Multiply nummeret foran parentesene på venstre side av ligningen av 4,76, deretter multiplisere den ved 29 kg per kmol. I eksemplet er for eksempel har du 2 kmol av luft, så du multiplisere 4,76 av 29 for å få 276.08 kg av luft.

•Multiply nummeret foran drivstoff på venstre side av ligningen av sin molekylær vekt i kg per kmol. For å finne Molekylvekten, angi molekylære formel på drivstoff i kalkulatoren på tredje link under ressurser-delen nedenfor. Molekylvekt av metan, er for eksempel 16.04 g per mol eller 16.04 kg per kmol, som runder til 16.

•Divide svaret fra trinn 2 av svaret fra trinn 3. Dette gir deg stoichiometric luft-drivstoff forholdet. I eksemplet er 276 / 16 = 17.3 kg luft per kg drivstoff.

•Multiply den stoichiometric luft-fuel forholdet på antall kilo drivstoff du brenne. Hvis du har brent 4 kg av metan, for eksempel vil du multiplisere 17.3 av 4 for å få 69.2 kg av luft kreves.

•Subtract dette resultatet fra mengden luft du faktisk følger. Hvis du angav 75 kg av luft, for eksempel ville du trekker 69,2 å få 5,8 overflødig.

•Divide dette svaret av mengden luft kreves og multipliseres med 100 for å konvertere en prosent. I eksemplet ville du dele 5,8 av 69,2 å få 8,4 prosent overflødig luft.