Hvordan beregne HVAC røret størrelse og Air Flow

October 6

Hvordan beregne HVAC røret størrelse og Air Flow

Når det gjelder å kanalisere størrelse og luftstrøm, HVAC-systemer varierer sterkt fra bygning til bygning, men den generelle prosessen for transport luft gjennom kanaler er den samme. Problemer levere som utilstrekkelig luftstrømmen kan forekomme til tider, ofte lekk kanaler, sviktende luften fans eller samlet dårlig HVAC systemdesign. Rør området og luftstrømmen hastigheten er nyttige når det gjelder reparasjoner som de å feilsøke hva endringene må være gjort for å skape et effektivt system.

Instruksjoner

•Measure høyden og bredden på røret. Et rør med en 12-tommers høyde og 10-tommers bredde er kjent som en 12-av-10 duct. For runde kanaler, bore et hull ved siden av røret, og deretter stikke en tre dowel gjennom til den når den andre siden av røret. Merk en plass på dowel og mål avstanden fra merket til slutt å fastslå rørstørrelsen. Tett hullet med en plast rør plugg.

•Vri på klimaanlegg eller ovn for å starte luftstrømmen gjennom ventilen. Luften må flyt i normal hastighet til å få en nøyaktig lesing.

•Hold en CFM meter rett foran ventilen. Det måler kubikkfot per minutt flyt. Meter kommer i en rekke former, ofte som en stor hette som passer over hele ventilen eller en liten håndholdt enhet, som er det mest praktiske valget for hjemmebruk. De håndholdte enhetene inneholder en liten vifte som beregner luftstrømmen.

•Hold måleren i plasser og trykk på "Lese" for å få en luftstrøm lesing. Det tar ikke mer enn fem sekunder å få en. Ordlyden på knappen kan variere avhengig av merke og modell, så Les bruksanvisningen hvis du er usikker på hvordan du skal bruke enheten.

•Les resultatet på skjermen. Resultatet skal inneholde mellom to og fire sifre. Tallet representerer mengden luft presset gjennom ventilen på kubikkfot per minutt.

Tips og advarsler

  • CFM er tilgjengelig på noen maskinvare og oppussing butikker, samt online-forhandlere.