Hvordan behandle vannet i en oppblåsbare bassenget

October 27

Hvordan behandle vannet i en oppblåsbare bassenget

Oppblåsbare bassenger pleide å være begrenset til slags "kiddie pools" du kan enkelt blåse opp med en liten håndpumpe, eller til og med gjennom munnen i et knipetak. Disse bassengene holdt kanskje 30 gallon eller så, og det var en enkel sak å tømme dem ut hver dag og bare fylle dem opp igjen med ferskvann hver gang du vil ta en dukkert. Nå kan oppblåsbare bassenger, eller den "lett set" typen med en oppblåsbar ring og vinyl sidene, holde hundrevis eller tusenvis av gallons (opptil 6000 gallons for et basseng med 4-fots vegger og 18-fot i diameter). Med en pool av denne størrelsen ønsker du absolutt ikke å fylle den på en etter behov. I stedet, er det langt enklere å finne måter å holde vannet rent.

Instruksjoner

•Purchase kommersielt produsert pool kjemikalier, inkludert teste strimler sjekke bassengets klor og ph nivåer, klor og en stabilisator/conditioner å beskytte bassenget fra sollys. Enkelte produsenter nå kommer ut med pool kjemikalier designet spesielt for over bakken bassenger, inkludert vinyl ensidig, oppblåsbare ring.

•Shock bassenget med en stor dose av klor ukentlig. Du kan kjøpe spesielle pool sjokk behandlinger i form av klorgranulat, som er blandet med vann og deretter helles i oppblåsbare bassenget. Med oppblåsbare bassenger er det viktig å sørge for at ingen fra ikke klorgranulat bosette til bunnen av bassenget, som disse kan skade rutefly.

•Prøv å hjemmelaget sjokk behandling med klor med samme type flytende blekemiddel du bruker for Klesvask. Mål ut 2 1/2 tsp. med blekemiddel for hver 100 gallons av vann din bassenget holder (eller 1/4 tsp. for hver 10 galle, hvis du har en mindre oppblåsbare bassenget). Deretter legge til blekemiddel en bøtte med vann. Hell vannet i bassenget, blanding for å sikre at alle bassenget blir klorerte.

•Hold rusk ut av bassenget ved å dekke det når det ikke er i bruk. Dekker er tilgjengelig for oppblåsbare bassenger, fra 8 til 24 fot i diameter.

•Drain bassenget med jevne mellomrom. Renne den daglige, hvis det er liten nok til å tillate dette, eller ukentlige hvis den mellomstore. Men prøv å tømme selv største oppblåsbare bassenget minst en gang i måneden, så ingen mengde kjemikalier kan rense vannet av alle de døde hudceller, feil, blader eller bare plan skitt som vil samle det. Når bassenget tømmes, kan du skrubbe den med vaskemiddel og myke kratt pensel til å rense alle avskum eller oppbygging av bassenget veggene.

Tips og advarsler

  • Produsent av vinyl-sidig bassenger anbefaler bruk av kjemikalier, som de kan skade veggene i bassenget. Etter sjokkerende bassenget, la det bosette og test klor nivåer for å gjøre at det ikke er mer enn 3 deler per million før du bruker bassenget for svømming.