Hvordan behandle marmor fliser

February 2

Hvordan behandle marmor fliser

Marmor er en myk stein som har blitt formet av kalkstein naturlig i jordskorpen. Det er oftest sett i gulv som polert marmor, finslipt marmor eller ristet marmor. Polert marmor er blankere og mer robust enn finslipt eller ristet marmor, som begge har en tendens til å være mer rustikk og porøs enn marmor som har blitt polert eller glass. Marmor fliser må behandles forsiktig for ikke å skade dem og beholde sin naturlige glans og appell.

Instruksjoner

•Beskytter du marmor fliser fra møbler etappe skade ved å plassere beskyttende kopper eller pads under bord og stoler ben. Beskyttelsematter og myke tepper plassert på entryways og høy trafikk områder av ditt hjem vil bidra til å holde overflødig grus og skitt fra blir malt til marmor.

•Rengjør klinkekulen mosaikken daglig fra sand og skitt ved å bruke en støvsuger med en børstemunnstykket, en ren støv mopp eller en myk-bristled kost over områder som jevnlig mottar trafikk. Små sand partikler har skarpe, razorlike kanter som kan ripe marmor overflater.

•Vaskestasjonen tømmes flisen med veldig varmt vann og en myk klut eller dempet mopp for høyst anledninger; for tyngre grime, bruker du bare en pH-nøytralt rengjøringsmiddel laget spesielt for marmor. Bruk aldri rensemidler syrebasert eller slipende; med mild såpe kan være sløver marmorert flater.

•Buff-tørr etasjer med semsket klut eller myk mikrofiber håndkle å returnere marmor til en mild glans. La aldri vann til bassenget på flisen eller air-dry.

•Anrop for profesjonell å forsegle din finslipt eller ristet marmor fliser, som er mer porøst enn polert marmor og lett skades. Med polert marmor fliser i bad og kjøkken kan ha nytte av en sealer, sjekk med produsenten for anbefalinger.

Tips og advarsler

  • Marmor fliser anbefales ikke på kjøkkenet på grunn av sannsynligheten for utslipp fra juice, mat, kaffe, te og andre væsker. Disse typer søl forårsake "etsing" oppstår-lyse flekker i marmor.
  • Aldri skyve møbler over marmor fliser; alltid forsiktig gå brikkene ved flytting eller bruke et mykt teppe eller tykk pad under tunge gjenstander når du flytter. Pass på at gulvet er fri fra grus før du skyver noe på den.
  • Selfangere beskytter ikke marmor fliser fra søl av mat og væske som inneholder syre. Tørk alltid opp søl umiddelbart med vann og en myk klut for å unngå skade på gulv.