Hvordan behandle Blueberry buskene med flekker på dem.

December 16

Hvordan behandle Blueberry buskene med flekker på dem.

Noen sykdommer la uutslettelige spor på blåbær busker (Vaccinium spp.) fra stedene de etterlater. Noen flekker er primært estetiske disfigurements, mens andre skade helsen til planter og redusere frukt avlingene. For å behandle planter, er det best å få en hoppe på deres voksende sesongen og handle før skjemaet bær.

I familien

Uavhengig av arter og sorten er alle blåbær busker utsatt for samme småblødninger sykdommer. Tre primære arter av blåbær er innfødt til USA: rabbiteye (Vaccinium ashei), som skal lukkast i varm sørlige regioner over US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 7 til 9; highbush (Vaccinium corymbosum), som vokser i USDA soner 3 til 8 og blomstrer i kaldt klima Maine og Canada; og lowbush (Vaccinium angustifolium), en flerårig i USDA soner 2 til 5, favoriserer regionene Midwestern og midt-Atlanteren.

Identifisering er nøkkelen

Blueberry spot egenskaper er like varierte som sykdommer som forårsaker dem. Fungal rust sykdommer, eksempel fra kausale patogen, Pucciniastrum flatfly, kan forårsake leaf flekker som først komme gul og deretter slå rødbrun på toppen av bladene og gulbrun på undersiden av bladene. En annen fungal leaf-fange sykdommen av betydning er forårsaket av patogen Exobasidium maculosum, som lar lys grønne prikker på toppen av bladene og ofte hvit fungal flekker på undersides. Denne sykdommen kan også forårsake rød-ringed flekker på blåbær frukt. Fusicoccum (Fusicoccum putrefaciens) og Phomopsis (Phomopsis flatfly) cankers la reddish flekker på blåbær stammer som Bull 's øyne mønstre. To primære virussykdommer infisere blåbær tomat ringspot og tobakk ringspot - og forårsake brune flekker på blader og stengler. Identifisere enten en sykdom er sopp eller virus bestemmer i løpet av handlingen.

Soppmidler er nyttig

Glue sulfur er en effektiv soppdreper bruke på blåbær fungal sykdommer. Hyppigheten av programmet, avhengig av sykdommen. For eksempel brukt Exobasidium blad og frukt flekk sykdommen er kontrollert av en enkelt applikasjon av Glue sulfur, i slutten av vinteren når planter er sovende. Kontrollere andre fungal sykdommer, som Phomopsis canker, ved å lage to programmer av Glue sulfur: etter blad slippe i høst, og en annen i slutten av vinteren til tidlig på våren, når knoppene svelle men før været varmes opp. Lage en fungicidal spray ved å blande Glue sulfur i vann. Vanligvis bland 10 SS - 5 ounces--Glue sulfur i 1 gallon av vann og spray alle anlegg flater, inkludert undersiden av bladene, en tank eller håndholdte sprøyta. Følg alle etiketten anbefalinger for frekvens og hastigheten på programmet. Sykdommer kan ikke kureres, og infiserte planter bør være gravd opp og avhendes.

Sanitær er lagspiller

Den sopp som forårsaker blåbær sykdommer fremgang gjennom en livssyklus. Når syke blader og bær faller i høst, overvintrer fungal patogener i blad søppel og annet rusk. Når været varmes våren, produsere sopp frukt organer spores som bli luftbårne og reinfect planter. Samvittighetsfull sanitær hjelper administrere sykdommer og reduserer behovet for soppmidler ved å bryte denne livssyklus. Rake alle bladene fra under planter og kaste seg, men ikke legg dem til kompost din.