Hvordan ananas planter vokser?

September 7

Hvordan ananas planter vokser?

Med opprinnelse i Sør-Amerika, ble ananas (Ananas comosus) mye dyrket av innfødte da Columbus ankom foringen. En evergreen flerårig, ananas anlegget er kjent som en bromeliad. Med tykk kort stilk som har røtter i jord, rosett lange, blader stiv, swordlike utstråle utover. Blad kantene huske skarpe, hektet tenner. Siden det er en tropisk plante, føre temperaturer på eller under frysepunktet til døden.

Vekstforhold

Ananas planter prosper når dyrket i et fruktbart, godt drenert jord som er rik i organisk materiale og ikke alkaliske i pH. Temperaturer må ikke nå frysing, og et ideelt klima gir et temperaturområde mellom 60 og 95 grader Fahrenheit. Ananas planter trenger som må direkte sollys som mulig, ellers blomstring og fruiting er hemmet.

Tidlig vekst

I sitt eget utvalg av sentrale Sør-Amerika, er ananas blomstene pollinated av hummingbirds. Hvis hummingbirds er fraværende, ingen frø utvikle, men en kjøttfulle samlet frukt består av mange mindre ovules former uansett. Hvis ikke startet fra frø, begynner ananas anlegget som en spirende, suckering plantlet eller "pup" ved foten av mother anlegget, eller som en plantlet på toppen av frukt. Når frukten modner og blir tung, velter stammen til bakken. Plantlet på toppen av råtten frukt deretter røtter og blir en ny plante.

Modning

Ananas planter nå en moden størrelse på omtrent 2 1/2 til 5 fot høye og 3 til 4 fot bred. Nye blader bare dukke opp fra midten av bladet rosette - kronen. Kronen elongates, og danner en oppreist stilk med mange blader stråler ut fra alle kanter. Bladene produserer mat for ytterligere plantevekst, og når ananas anlegget er modne og temperaturen er rette, en blomst former på spissen av kronen.

Blomstring og Fruiting

En stilk stikker anlegget krone og bærer en sitter, en klynge av små blomster i en avrundet masse. På toppen av utvikle sitter er en dusk av små blader, som er en plantlet. Blomstene er små og fiolett, omgitt av rødlig støttebladene. Eggstokkene svelle hvis pollinated og blir søt, saftig vev som smelter sammen til form kjent ananas frukt.

Anlegget død

Etter blomstring, ananas mor anlegget langsomt forringer og dør. Ingenting kan forhindre at anlegget når frukten utvikler om høstet eller ikke. Men takket være flere pup plantene utvikling på sin base, er døende anlegget erstattet av pups å hevde på ubestemt tid.