Hvordan å vokse Zygopetalum Mackayi

December 26

Zygopetalum mackayi er en orkidé som er innfødt til Sør fjell og kyst Brasil. Orkideer er kjent for sine lys grønn med flekker dypt rødbrun farge, og også for temperatur tolerant. Med det lated bekymre, som voksende medium, lys, luftfuktighet og gjødsel, bør du være i stand til å vokse en Zygopetalum mackayi i mange innendørs miljøer.

Instruksjoner

•Plant en Zygopetalum mackayi frøplante i godt drenering jord eller medium, som fir bark. Start med en pott som er akkurat bred nok å imøtekomme frøplantes rotsystem, men litt dypere enn rotsystem, siden røttene vil vokse kraftig i tidlig utvikling.

•Hold din orkidé i et rom med lyse, men indirekte lys. Mens disse orkideer trenger lys, kan mye lys forårsake bladene til gult. Hvis din Zygopetalum ikke blomstre i sitt første år, kan det være fordi det ikke mottar nok lys. Justere lys tilsvarende for å vokse friske, grønne blader og frodige blomster.

Sørg for at 80 prosent fuktighet for orkidé hele vekstsesongen, og slipp luftfuktigheten i rommet til omtrent 75 prosent i løpet av vinteren. Sommeren bør temperaturen i rommet være mellom 69 og 73 grader C, med natten temperaturer mellom 56 og 58 grader F. vintertemperaturer kan redusere opptil 10 grader F uten å skade orkideer. Noen vedvarende temperaturer over 73 grader F kan skade orkideer.

•Et orkidé regelmessig slik at planting medium og røtter er kontinuerlig fuktige, men ikke gjennomvåt. I fall redusere frekvensen av vanning, bare vanning orkidé når mediet begynner å tørke ut.

•Feed din orkidé en gang i uken i aktive vokser sesongen, som er mellom våren og tidlig høst. Bruk en velbalansert gjødsel utvannet til en fjerdedel styrke. I høst, kan du fortsatt gjødsle når noen få uker, men bryteren til lave nitrogen og høye fosfor gjødsel for å stimulere blomstrende våren.

•Repot orkideer i en større pott når nye akselerere veksten er tydelig. Du må gjerne repot orkideer en gang i året i de første årene, så hvert annet år etter.