Hvordan å vokse varmere Jalapeños

January 12

Hvordan å vokse varmere Jalapeños

Hailing fra Mexico, er jalapeño (chilipepper annuum) en middels stor pepper som vokser mellom 2 til 3 ½ inches lang. De er en relativt lav til middels varme pepper, alt bare 3500 til 8000 Scoville enheter---en skala som går opp til 16,000,000. Som de fleste paprika, jalapeños er stauder og vokse på en oppreist og kompakt bush. En plante som kan vokse i mange typer jordsmonn, jalapeño ikke trenger mye gjødsel og er sjelden plaget av skadedyr. Noen teknikker kan hjelpe produsere et varmere jalapeño, inkludert planting teknikker og vanning strategier.

Instruksjoner

•SOW jalapeños frø, bruke plast celle-pakker---en beholder som kan ha mellom 4 og 18 celler. Fylle cellene med alle formål potting jord og slipp ett frø i center skyve det ned omtrent en tomme. Dekk frøene med jord, vann dem til jord er fuktig og lagre dem innendørs på et varmt sted (rundt 70 til 75 grader F) for ca fire til seks uker.

•Transplant pepper planter i bakken når de er ca 4 til 6 inches høy. Velg et område med rikelig mengder sollys, som mer solen paprika motta, det varmere de pleier å være. Bruk et rutenettlignende mønster, avstand plantene ca 20 inches fra hverandre, i en rad, med hver rad distansert ca 2 fot fra hverandre. I tillegg; for varmere jalapeños, kan du begynne å sette plantene i bakken rundt slutten av våren, så de nytte vokser i de varmere sommermånedene.

•Et jalapeño planter med en vanningssystem, så bare den røtter få våte, ikke frukt. To uker etter at plantene er i bakken, "stress" jalapeño planter, et begrep som betyr å redusere mengden vann som frukt modnes. Starte slankende Vannes vannet med 25 prosent, annenhver uke. Da plantene høstes, blitt de ikke har vannet i minst en uke eller to. Resultatet er en mindre, mer besk jalapeño.

•Tillat peppers å bo på vintreet, for en ekstra uke etter at de er moden. Jo lenger jalapeños er på vintreet, det varmere de blir. Harvest paprika rett før de blir røde.

Tips og advarsler

  • Jalapeños har en tynn hud og er utsatt for fuktighet og frost. Holde frukt tørt mens det på vintreet og plante i sommermånedene å unngå noen skade mot kulden.