Hvordan å vokse vanilje Planifolia

January 3

Vanilje planifolia er den eneste rekke orchid å produsere frukt. Frø pod eller vanilje bønne er opprinnelsen til vanilje ekstrakt. Spre vanilje fra frø er kjedelig og tidkrevende, så det er best å kjøpe stilk borekaks som er to til tre fot lang å vokse planter. Etter to eller tre år, når vintreet har vokst til 20 til 30 fot, vil anlegget produsere klynger av 12 til 20 blomster.

Instruksjoner

•Prepare en en gallon blomsterpotte med drenering hull av løst fylle den med sphagnum mosen eller andre fukt-beholde potting blanding.

•Plant skjæring i potten med sphagnum mosen til en dybde på to til tre inches. Sett inn espalier eller innsats, forlater ca 15 inches over jorden. Vind lengden på vintreet rundt støtte å trene anlegget å klatre den innsatsen eller espalier.

•Et beholderen til mosen er helt gjennomvåt. La det sitte i noen minutter slik at overflødige vannet renne fra potten.

•Plasser din potted vanilje planifolia i et vindu som får morgensol bare. Dette er en tropisk plante vil vokse beste i varmere temperaturer (over 60 grader) med luftfuktighet på 50 prosent eller høyere. Dis anlegget til å simulere høyere fuktighet og vann etter mosen har blitt tørre.

•Fertilize sparsomt, bare annenhver måned, bruker en balansert gjødsel. Emballasjen angir tre tall. Det første tallet angir prosentandelen av nitrogen, andre konsentrasjonen av fosfor og tredje kalium innholdet. I en balansert gjødsel blir disse tallene identisk, som 10-10-10. Instruksjonene etiketten nøye for å finne ut hvor å bruk.

Tips og advarsler

  • Det tar to til tre år med vekst før anlegget er modne nok å blomstre. For å produsere vanilje bønner, de to-til-4-tommen, gulaktig-grønne blomster må være pollinated for hånd. Hver blomst åpner en morgen og lukke for godt den ettermiddagen. Tidlig i dag, kan du bruke en tannpirker for å distribuere pollen i blomster. Åtte-å-ti-tommers frøkapslene vil modnes i ni måneder.
  • Saft fra fersk kuttet vinstokker kan forårsake smertefulle utslett ved kontakt med huden. Bruk hansker når du håndterer borekaks.