Hvordan å vokse valnøtt trær med svart valnøtt Rootstock

July 31

Svart valnøtt trær som Gros fra frø gi en liten prosentandel av kjernen per nut, i et skall som er svært vanskelig å knekke. Ifølge University of Missouri, svart valnøtt trær som er podet på overlegen svart valnøtt grunnstammer gi større valnøtter som smaker bedre og er lettere å knekke. Hvis du ønsker å vokse dette staude favoritt, kan du prøve en av nyere svart valnøtt rootstock seedlings. I 5 til 10 år får du en ny matkilde for din familie eller lokale ekornet befolkningen.

Instruksjoner

Kjøp svart valnøtt seedlings fra en lokal planteskole. Pass rootstock er Sparrow, Thomas eller Kwik-kropp for best resultat.

•Plant frøplanter høsten. Velg et sted som får full sol mesteparten av dagen og er minst 20 til 30 fot fra bygninger og andre plantings. Grave et hull med en spade som er to ganger diameteren av rot ballen og like dyp.

•Fyll en bøtte med vann og hell halvparten i hullet. Hvis vannet ikke tappe raskt, endre den jord med like deler torv, sand og organiske kompost å bedre dreneringen. Angi treet i hullet. Kontroller at pode unionen - liten arret på stammen der den øvre delen av treet har blitt podet til rootstock--sitter minst 4 inches over jord linjen.

•Backfill hullet med skitt, tamping den ned for å fjerne luft mellomrom rundt røttene. Vann grundig etter planting for å redusere transplantasjon sjokk. Fortsette vanning når en uke før bakken fryser.

•Spread mulch i en 3-fots ring, 2-4 inches dyp og 12 inches fra stammen våren. Dette vil redusere konkurranse fra ugresset, legge næringsstoffer og holde fuktighet i nærheten av røttene. Rake ut mulch og erstatte den årlig, og ikke tillater det å hope seg opp mot stammen av valnøttreet, eller det vil føre til råte.

•Prune døde tre og storm-skadet lemmer fra valnøttreet som det vokser. Treet trenger ingen ytterligere vedlikehold sin første året, enn dyp, periodiske vanning i tider med tørke.

Tips og advarsler

  • Unngå plante tomater, bærbusker, Anselmus eller rhododendron nær rotsonen av alle tre som er podet på svart valnøtt rootstock. Juglone, en kjemisk i røttene, vil raskt drepe disse plantene.
  • Ikke plante black valnøtter nær husdyr beite områder. En kjemisk i bladene og frukt, kalt juglone, er giftig å dyrene.