Hvordan å vokse tranebær Hibiscus

April 27

Tranebær hibiscus (Hibiscus acetosella) er ikke bare påfallende, men det er spiselig. Sin dype burgunder, lønn-formede blader og delikat rosa fall blomster gjør det en enestående plante i enhver hage. Lett å vokse fra frø, tranebær hibiscus er en flerårig i varmere klima. Det er også enkelt å overvintrer innendørs i kaldere klima eller er dyrket som en årlig. Bladene terte-flavored er velsmakende i salater og blomstene brukes til å ta en drink. For å gjøre det enda mer attraktiv, er dette anlegget insekter og Rundormer motstandsdyktig. Dens bare uønsket kjennetegn er at det kan bli en plage hvis frø blir liggende spredt på egenhånd, men litt beskjæring før de tørkede frøkapslene åpen kan holde den i området.

Instruksjoner

•Soak tranebær hibiscus frø over natten før såing. Fjerne og slette alle uholdbare frø som flyter på toppen. Tøm gjenværende frø på et papirhåndkle.

•Velg en plante i full sol. Jobbe 6 inches av kompost i de øverste 12 inches jord med rorkulten eller snu gaffel og rake glatt med en hage rake.

•SOW frø på bakken 4 inches hverandre. Skyv frøene i bakken med fingeren til en dybde på ca 1/4 tommers.

•Et området lett daglig til frøene spire og har to sant blader. Vann to ganger i uken til plantene er 6 inches høy. Vann en gang i uken etterpå hvis det ikke er en tomme av regn. Tynn planter til 12 inches hverandre når de er 2 inches høy.

•Fertilize 4-uke-gamle planter med en allsidig granulerte eller flytende gjødsel. Gjødsle når en måned senere. Legge til 3 inches eller organisk mulch rundt planter når de når 9 til 12 inches i høyden.

•Pinch toppen av planter når de når 6 inches i høyden å oppmuntre forgreninger. Fortsette å klype grener for å produsere bushiness du ønsker. Unpinched grener kan bli uregjerlig og skjemmende. Klipp frøkapslene av de tørr, men før de åpner, for å hindre invasiveness.

•Skjære tranebær hibiscus planter tilbake til bakken i fallet i tempererte klima. Dekk med 6 inches lys mulch, for eksempel furu halm, for vinteren beskyttelse. Fjerne mulch høsten når all fare for frost har gått. Starte gjødsle plantene dine når de er 6 inches høy.

Tips og advarsler

  • Hvis du har bare plass til én tranebær hibiscus, plant 12 frø i et 6-tommers-torget. Dette skaper en øyeblikkelig buskete busk.