Hvordan å vokse tomater i vann

October 25

Hvordan å vokse tomater i vann

Overraskende som det kan høres, det er faktisk mulig å dyrke tomater uten jord! Hydroponic hagearbeid innebærer bruk av næringsstoffer og vann for å dyrke planter inne under kunstig lys. Hydroponic tomater vokser nesten 30 til 50 prosent raskere enn de dyrket i jord. Disse plantene er også sunnere fordi næringsstoffene i vannet overvåkes nøye for å sikre utmerket beskjære kvalitet, de er beskyttet fra ugras og jord-borne sykdommer og de krever mindre, om noen, plantevernmidler. Hydroponic hagearbeid foregår som en hobby, og for kommersielle formål.

Instruksjoner

•Vaskestasjonen tømmes 1-tommers rockwool kuber flere ganger med vanlig vann fra springen. Rockwool er produsert av smelting en kombinasjon av stein og sand og deretter spinning blandingen til å opprette fibre som brukes deretter til å opprette kuber og plater av ulike størrelser. Rockwool har kapasitet til å beholde vann og holde luften, som er nyttig i hydroponic hagearbeid.

•Soak kubene over natten for 8-10 timer i vanlig trykk vann som er justert til en pH på 4.5. Først teste vannet med en digital pH-meter av bare dipping elektroden i vannet. PH vises på LCD-skjermen. Vann fra springen har vanligvis en pH nær 7. For å redusere pH til 4.5, legge fosforsyre til vannet. I tilfelle synker lavere enn 4.5, øke pH ved å legge en alkali som kaliumhydroksid. Legg noen dråper samtidig og re kontrollerer pH. Fosforsyre og kaliumhydroksid er begge tilgjengelig i hagearbeid butikker. De selges i en utvannet form som er tryggere å håndtere enn ren syre eller lut.

•Fjern kuber fra vannet og la dem renne naturlig i 10-12 timer.

•Soak frø i vann i tre til åtte timer i mørket aktivere dem. For optimal vekst, bør du begynne med tomat frø som er friske, tørre og mindre enn ett år gammel.

•Arrange kubene i en barnehage skuff. Sett skuffen på en frøplante varme mat og justere temperaturen til 75 til 80 gradene ºF. Skyv frøene 1/4 til 1/2 tommers terninger rockwool ett frø per kuben. Strø et tynt lag av vermikulitt, et mineral som er tilgjengelig på alle hagearbeid butikker som vil holde vann og luft i jord - akkurat nok til å dekke frø. Dekke skuffen med en fuktighet kuppel.

•Observe frø regelmessig for å se om de har spiret. Hvis du oppdager at rockwool er uttørking, vanne den med vanlig vann fra springen som er justert til en pH på 4.5. For å teste om rockwool er tørr, løfte det forsiktig opp. Hvis det er ikke fuktig, det føles lett og det er ingen vann drypper fra undersiden, hell pH ville vann i skuffen og la rockwool kubene Bløte opp den opp. Ikke helle vann direkte på kuber.

•Fjern kuppelen når du oppdager frøene har startet spirende. Du burde se en liten hvit rot voksende nedover. Dette kalles trykk roten.

•Continue observerer seedlings hver dag. Etter omtrent en uke, bør du se blader og lateral røtter. Mens trykk roten vokser rett vokser nedover, lateral røttene horisontalt og diagonalt. På dette stadiet krever seedlings lys. Utsette dem for en lyskilde for 12-14 timer om dagen. Den beste lyskilden for innendørs hydroponic tomat planter på dette stadiet er en T5 lysrør light fixture består av 6 rør 24 watt. Rørformede formet eller T lysstoffrør, kommer i tre stiler... T5, T8 og T12. T5 pæren har en mindre diameter og lengde enn to andre og gir ut lysere og mer intense lys. Plasser lys kampen 4 inches over toppen av planter.

•Prepare større 4-tommers rockwool kuber på samme måte som de 1-tommers dagen før du flytter planter til flom og avløp tabell.

•Kast noen syke saplings som har visnet, som blader har hull eller som har brune flekker.

•Transplant liten plantene til en flom og avløp - eller Flo og fjære - tabellen etter omtrent fem dager. Tabellen flom og avløp består av et grunt brett koblet til et reservoar under den. En pumpe i reservoaret skyver flommer skuffen ovenfor med vann. Når pumpen er slått av, fører tyngdekraften vannet renne tilbake i reservoaret.

Det er på tide å transplantere når kranen røtter pop gjennom bunnen av 1-tommers rockwool kuber. Plass hver 1-tommers kube i en 4-tommers kube og så i skuffen på Flo og fjære tabellen, ca 10 til 12 inches hverandre. I en 4 av 8-fots tabell, bør du kunne passe ca 30.

•Mix todelt hydroponic næringsstoffer i vann i forholdet angitt i instruksjonene for det bestemte produktet. Overføre denne løsningen til reservoaret i tabellen Flo og fjære. Sjekk rockwool kubene to ganger om dagen for å se om de må bli vannet. Hvis ja, slå på pumpen og la tabellen fylle med vann. Vannivået bør være høy nok til å våt røttene, men ikke touch stilkene. Dette skal ta mindre enn 10 minutter. Slå av pumpen og la vannet renne naturlig tilbake i reservoaret.

•Expose planter minst 16 til 18 timer med lys hver dag. Etter transplantasjon er den beste måten å gjøre dette med metall metallhalid lys. Disse lyspærer avgir lys i blå spekteret som er nødvendig på dette stadiet av plantevekst. Plasser en 1000 watts pære 2 fot over toppen av plantene utsette plantene å fullføre mørket for resten av dagen, hver dag.

•Overvåk pH verdien av næringsstoffet løsning i reservoaret hver dag på digital pH-meter. Det bør opprettholdes mellom 5.8 og 6.3. For å øke pH, legge kaliumhydroksid; for å redusere det, legge fosforsyre.

•Overvåk temperaturen hver dag med et termometer og termostat som er plassert blant planter. Dagtemperaturen bør opprettholdes mellom 64 og 77 grader, og nattemperaturen bør opprettholdes mellom 54 og 64.

•Bytt til en 1000 watts høytrykk natrium lyspære etter en og en halv måned. Plasser den 2 fot over toppen av planter. Denne lyskilden avgir lys i gul/rød spekteret og stimulerer veksten av blomster og frukt. Blomster bør starte vises to måneder fra når du transplantert planter. Vente for dem å være klar for pollinering. Du vet de er klare når kronbladene bøye tilbake, utsette stigmatisering. Stigma er grønnlig farge og stikker fra midten av blomsten. Pollen er holdt i anther, som ser ut som en mørkeblått kopp eller pære som omgir stigmatisering.

•Artificially pollinering blomsten av vibrerende hver blomst med en elektrisk tannbørste. Touch tannbørsten til basen og utenfor kronbladene på blomsten i noen sekunder. Dette frigir pollen. Dyppe en bomullspinne eller liten pensel i gul pære midt i blomsten. Overføre gule pollen til stigmatisering av den samme blomsten og noen andre blomster ved forsiktig pussing av pensel eller bomull vattpinnen inneholder pollen på stigmatisering. Gjør dette hver morgen på samme tid, for en uke. Pollinate alle tomat blomster, på samme måte.

•Observe anlegget hver dag. I fire eller fem dager, bør du merke at petals har begynt å wilt og faller bort, og at i deres sted, det er en grønn hevelse. Dette er de første tegn på frukt. Du bør merke frukt i ca 100 dager fra dager frøene ble plantet i rockwool kuber.

•Continue å overvåke temperaturen og pH hver dag. Fylle tanken med frisk nærings-vann løsning ukentlig. Vanne plantene regelmessig. Vanligvis må i rockwool vanning en gang enhver to eller tre dager. Vann på dem når du oppdager rockwool kuber er tørre. Utsette plantene 18 timer med lys hver dag, og fullstendig mørke for resten av dagen.

Tips og advarsler

  • Hvis bladene er å gulne, betyr det pH er for høy. Leach systemet, skyll at rotsonen ved pumpe i pH balansert vann og la det renne. Bruke dobbelt så mye vann som ville ha fylt beholderen hadde det vært tomt. Fylle reservoaret med fersk næringsstoff løsning på riktig pH.
  • Hvis stammer blir rød eller blad tips er curling opp, betyr det det er en magnesium mangel. Leach og løsning.
  • Hvis blad tips er curling under, indikerer næringsstoffer er for sterk. Legge pH 6 vann til løsningen.
  • Hvis blomster faller før de begynner å bære frukter, indikerer kalium mangel. Leach og løsning.
  • Blomstre slutten råte angir en kalsium mangel. Leach og spray kubene nitrat løsning, tilgjengelig i noen hagearbeid butikk.
  • Hvis tomatplanter starter faller over på grunn av vekten, støtte dem med små pinner.
  • PH-meter bør lagres som beskrevet i bruksanvisningen.
  • Vær forsiktig når du håndterer pH justerbar som syrer og alkalier. De er sterke og kan brenne huden. Ikke la dem komme inn i øynene.