Hvordan å vokse Swietenia mahogni fra frø

May 4

Hvordan å vokse Swietenia mahogni fra frø

Mahogni, kjent vitenskapelig som Swietenia mahagoni, er et stort semievergreen tre likte for sin sterke tre og en baldakin som kaster bare lys skygge, godt egnet for plen og andre landskap plantings. Mahogny overføres av frø. Bøndene får vanligvis en høy grad av suksess spirende mahogni frø som enkelte innsamling, lagring og sår praksis er observert.

Instruksjoner

•Samler opp frøene. Den mahogny frø, eller samaras, har papery vinger og blir båret i frukt med flere kapsler. Frøene kan samles mens de fremdeles hengende frukten når den modnes fra grå-grønn til rødbrun eller bakken når kapsler har sprekke, som mest frø land nær deres modertre.

•Dry kapsler i solen før de splittet åpnes røde frøene, deretter samle frø.

•Prepare beholdere eller frø seng ved hjelp av en passende spiring medium. Mediet bør ha en ganske fin og jevn tekstur, men også karbonisert bra. Lav fruktbarhet kommersielle potting medier som inneholder en kombinasjon av torv moss, perlitt eller sand og furu bark vil fungere bra.

•SOW frø. Mahogny frø kan enten settes i jorden for hånd, la en liten del av frø utsatt eller spredt over overflaten, deretter dekket med om lag 1/2 tommers løs jord, sand eller sagmugg. Hvis plantene er blir sådd direkte i beholdere, plant to frø i hver beholder.

•Provide frø med tilstrekkelig fuktighet og skygge. Holde frø og middels jevnt fuktig, men ikke våt i hele spiring perioden. En mulig metode er å dekke beholderen med plast eller holde beholderen i en plastpose. Kontroller at frøene ikke er plassert i direkte sollys eller utsatt for ekstreme temperaturer. Mahogny frø vil spire i to til fire uker under ideelle forhold.

•Gå seedlings lys eller full sol når de kommer.

•Thin ut seedlings slik at ivrigste frøplante i hver beholder. Transplant mahogni planter som var vokst i et frø sengen til større beholdere nøye, håndtering planter av bladene, ikke stammer.

Tips og advarsler

  • Selv om frø kan være levedyktig i tre eller fire måneder når oppbevares ved romtemperatur, redusere deres sjanser for spiring. Så frø så snart som mulig etter samlingen.