Hvordan å vokse streng bønner

September 2

Hvordan å vokse streng bønner

Streng bønner eller bush bønner er andre bare til tomater i mange vegetabilske beilere øyne. De kan godt være den enkleste og raskeste vegetabilske å vokse, det er derfor de er en perfekt beskjære for nye gartner. Grunnen til at de er klare til å lære så raskt er fordi de er spist før den selv er moden. Både pod og bønne frø skal møre når plukket. Dette er i kontrast med shell bønner som må frø være helt utviklet før plukking.

Instruksjoner

•Velg en streng bønne frø variasjon. Bluelake streng bønner er en favoritt fordi de er enkle å vokse, har en god smak og gi en god avkastning. Men etter at du har prøvd bluelake frø, kan du få litt mer eventyrlystne neste år med romere eller lilla kongene.

•Prepare jord. Enten du foretrekker hevet sengen hagearbeid eller tradisjonelle direkte bakken planting, jord behov å bli jobbet med en hage hakke, rake eller spade ned 8 til 10 inches. Alle skitt klumper bør deles opp og noen steiner eller ugress må fjernes. Disse bønner foretrekker en jord som er litt på siden sandstranden, som gir dem god drenering. Hvis du har en leire-baserte jord, bland i kompost. Kompost kan kjøpes hos din lokale barnehage eller hage senter.

•Velg en hage beliggenhet som gir strengen bønner minst seks timer med sollys. Vann ofte fordi streng bønner har en grunne rotsystem.

•Hoe ut rader av jord 3 til 4 fot fra hverandre. Plante streng bønne frø ca 1 tomme dyp og skilt med ca 3 fot. Streng bean vinstokker trenger noe å legge til mens de vokser. Nå er tiden å sette innsatsen i bakken for ikke å forstyrre rotsystem bønne senere. Enkelt innsats kan settes opp eller en teepee kan være laget av tre innsatsen brakt å en fjellpigg og bundet på toppen.

•Plant i varm jord, ca 65 grader Fahrenheit, for frø til å spire. Kald eller for kjølig jord vil holde din streng bønne frø fra spirende. Vent minst en uke etter de siste frost på sted å plante bønne frø. Plante en ny rad med streng bønner hver 10 dager til to uker å lage en lengre høst, før det blir for varmt.

•Harvest din streng bønner når de er ca 4 til 6 inches lang. Men dette er en generell regel, og du bør alltid konsultere din frøet pakken for riktig høsting for det bestemte utvalget du har valgt.