Hvordan å vokse spiret hvitløk

December 24

Alle har gjort det et eller annet tidspunkt: glemt en pære av hvitløk og fant det en måned eller to senere i rot vegetabilske kurven med en rekke anbudet grønne skuddene nysgjerrige vei. I stedet for å kaste hvitløk skammelig i papirkurven, hvorfor ikke plante spiret fedd og vokse din egen hvitløk - smaken forskjellen vil forbløffe. Plante i høst for høsting sommeren.

Instruksjoner

•Pry fra hverandre den spirende hvitløk pære forsiktig skiller og peeling hver fedd.

•Fyll så mange planting beholdere du vil hvitløk planter med en del sand til tre deler potting jord blanding. Ellers fungere et par handfuls av sand i hagen sengen hvor du vil plante hvitløk, bruker en hage spade.

•Hold en spiret hvitløk fedd med spire oppreist og skyv den i jorden rundt 4 inches dyp og dekke over lett. Gjenta for hver fedd du vil plante. Hvis plante i hagen, space fedd rundt 15 inches hverandre.

•Fertilize med en nitrogengjødsel annenhver uke i vekstsesongen - midspring gjennom sommeren hvis plantet i høst - søker rundt 2 utvannet SS. per plante. Vann ukentlig i vekstsesongen, men stoppe rundt to uker før innhøsting.

•Harvest hvitløk når den nederste bladene av anlegget begynner å brune, men fleste er fortsatt grønne--rundt midten sensommeren hvis plantet i høst. Bruk en hage spade for å løsne jorden rundt anlegget, og bruker hendene til å trekke roten av stilken.

• Rist av alle skitt, og slips hvitløk planter sammen i bunter, med maksimum 15 per haug og henge i et tørt rom med god ventilasjon i tre til fire uker å kurere. Kuttet tørket stilken omtrent en tomme fra pære avklipt når kurert.